Close

Results 1 to 19 of 19
  1. #1
    DF Jedi devs's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    uk
    Posts
    1,144
    Thanks
    50
    Thanked:        7
    Karma Level
    265

    Default Rural location how to make them continue fiber?

    Hi chaps, I've moved to a rural location a year ago and the broadband speeds are shite! (Around 5mb at best) this pains me as I left 150mbs. Does anyone have any tips on how to get the nazis to provide a respectable service?

    The nearest fiber box is around 1/2 a mile away at the most and there must be around 20 houses suffering.

    Many thanks,

    Devs.

  2. #2
    DF Jedi BigBrand's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    UK.
    Posts
    4,304
    Thanks
    1,475
    Thanked:        1,728
    Karma Level
    403

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    Out of your control I'm afraid mate, you can request VM visit you area if they've not been before to assess the potential, something called CableMyStreet.

    Down to the council and the fibre providers to get in.

    I was recommended SAT Internet on [Only registered and activated users can see links. ] a few months back, that was a serious fucking consideration.

  3. #3
    DF Jedi devs's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    uk
    Posts
    1,144
    Thanks
    50
    Thanked:        7
    Karma Level
    265

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    Cheers mate, I'm 99% sure theres no VM in the area at all.

    Didn't realise that the council had anything to do with it. Might start giving them some stick as they'll be easier to grip than bloody BT!

    I looked into sat myself, there was a couple of different options.. A guy over the road has a mast in his field and gets pretty decent speeds so I approached them but there wasn't any line of sight to the mast due to trees so that was a non starter. The alt was a different provider (pointing to the stars) but they didn't offer unlimited bandwidth.

    Shite isn't it! I thought there was some minimum speed that had to be obtained?

  4. #4
    DF PiMP pickie's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Dorset
    Posts
    437
    Thanks
    35
    Thanked:        60
    Karma Level
    166

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    house moving check list

    1. does it have fibre or VM

    if yes move into new house

    if no the house can fook off

    4 Thanks given to pickie

    AD (10th December 2017), Bald Bouncer (10th December 2017), Over Carl (10th December 2017), satzzz (10th December 2017) 


  5. #5
    DF Jedi BigBrand's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    UK.
    Posts
    4,304
    Thanks
    1,475
    Thanked:        1,728
    Karma Level
    403

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    You're way above any of that mate, you're talking less than a meg.

    Are you in a 4G area?

  6. #6
    DF Jedi devs's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    uk
    Posts
    1,144
    Thanks
    50
    Thanked:        7
    Karma Level
    265

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    I know Pickie, the house won me mate it's a palace. Thought I'd move and deal with it later

    Yeah the 4G signal is pretty good I'm currently with 3 but they decided to limit tether. I've got (YouTube) kids and work from home so anything that's limited doesn't really work.

    I was semmi hoping with 5G on route they open up the 4G but can really see that happening if I'm honest.

    Sucks .

  7. #7
    DF Moderator piggzy's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UK
    Posts
    3,168
    Thanks
    2,689
    Thanked:        1,396
    Karma Level
    254

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    Googling Wireless Broadband is the best you can hope for short term.
    If there is one covering your area you can expect about 16mb up/down for about ?30+pm


    When I used it , it was much better than using mobile BB even though the claimed speeds were higher on mobile. Mobile seemed too unreliable/inconsistent

  8. #8
    DF Jedi devs's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    uk
    Posts
    1,144
    Thanks
    50
    Thanked:        7
    Karma Level
    265

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    Cheers piggzy, theres is a mast not far away but its obscured by trees unfortunately and the installers said it needed line of sight. Will take another look to see if anyone offers anything else.

    It sucks.

  9. #9
    DF Moderator piggzy's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UK
    Posts
    3,168
    Thanks
    2,689
    Thanked:        1,396
    Karma Level
    254

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    Quote Originally Posted by devs View Post
    Cheers piggzy, theres is a mast not far away but its obscured by trees unfortunately and the installers said it needed line of sight. Will take another look to see if anyone offers anything else.

    It sucks.
    Gutted. Yes it does need line of sight. Would be such a shame if those trees burned down.

    Thanks to piggzy

    BigBrand (11th December 2017) 


  10. #10
    DF PlaYa TJB's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Hibaldstow
    Posts
    909
    Thanks
    188
    Thanked:        301
    Karma Level
    201

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    I'm in the exact same situation. I only get 1.5mb so myself and a couple of neighbours have pestered the local councils broadband development officer. Eventually they took it up with BT / Openreach and it turns out our junction box should have been upgraded to fibre years ago but BT just ignored it and no one complained so it went unnoticed. It might be worth checking with the local council.

  11. #11
    DF VIP Member Bald Bouncer's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    UK
    Posts
    9,724
    Thanks
    4,119
    Thanked:        5,549
    Karma Level
    1251

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]

    3 Thanks given to Bald Bouncer

    BigBrand (11th December 2017), Delboy_1976 (11th December 2017), Mystical_2K (10th December 2017) 


  12. #12
    DF Super Moderator Teajunkie's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Devon
    Posts
    3,577
    Thanks
    1,531
    Thanked:        1,505
    Karma Level
    477

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    I thought we were shit in devon!

    I have 77mb down and 20mb up now.
    Bt gave me a free upgrade from 38mb not sure why but im not complaining about it.

    I do feel your pain though before we moved we only had 0.5mb down and the internet was worse than dial up.
    Find me on Instagram and twitter @mrteajunke.

  13. #13
    DF Moderator EvilBoB's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Bedfordshire
    Posts
    6,351
    Thanks
    580
    Thanked:        619
    Karma Level
    565

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    Trying to get VM to put cable in will be almost impossible. I used to live in a house that was part of a new build cluster of 6 houses. Set back from the main road by about two car lengths. VM had no interest in doing the work for so few houses despite the fact that the main street was cabled. The cost v return just wasn't worth it for them.
    DF Moderator
    XBox One | Panasonic 4k | MS Surface Pro 3 | 3DSXL | WiiU | RPi3
    XBL : TheSumOfAllEvil

    Thanks to EvilBoB

    devs (11th December 2017) 


  14. #14
    DF Jedi devs's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    uk
    Posts
    1,144
    Thanks
    50
    Thanked:        7
    Karma Level
    265

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    Mate, I'd be the first to jump on this but the bloody things are mine and they look ace.

  15. #15
    DF Jedi devs's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    uk
    Posts
    1,144
    Thanks
    50
    Thanked:        7
    Karma Level
    265

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    Quote Originally Posted by piggzy View Post
    Gutted. Yes it does need line of sight. Would be such a shame if those trees burned down.
    Mate, I'd be the first to jump on this but the bloody things are mine and they look ace.

    Thanks to devs

    piggzy (11th December 2017) 


  16. #16
    DF Jedi devs's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    uk
    Posts
    1,144
    Thanks
    50
    Thanked:        7
    Karma Level
    265

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    Quote Originally Posted by TJB View Post
    I'm in the exact same situation. I only get 1.5mb so myself and a couple of neighbours have pestered the local councils broadband development officer. Eventually they took it up with BT / Openreach and it turns out our junction box should have been upgraded to fibre years ago but BT just ignored it and no one complained so it went unnoticed. It might be worth checking with the local council.
    mate thats interesting and I feel your pain. Will track down a local councils broadband development officer.

  17. #17
    DF Jedi devs's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    uk
    Posts
    1,144
    Thanks
    50
    Thanked:        7
    Karma Level
    265

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    Quote Originally Posted by Bald Bouncer View Post
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Quality!

  18. #18
    DF VIP Member
    beansontoast's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Korova
    Posts
    5,312
    Thanks
    685
    Thanked:        576
    Karma Level
    635

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    Quote Originally Posted by devs View Post
    Mate, I'd be the first to jump on this but the bloody things are mine and they look ace.
    Is there any way you can receive one side of the trees and repeat the other side?
    No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...

  19. #19
    DF Jedi devs's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    uk
    Posts
    1,144
    Thanks
    50
    Thanked:        7
    Karma Level
    265

    Default Re: Rural location how to make them continue fiber?

    Wow that's smart talking and something I hadn't considered. Cheers bud, will consider... 👍

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •