Close

Results 1 to 17 of 17
  1. #1
    DF PlaYa MasterAbacus's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Yorkshire
    Posts
    820
    Thanks
    23
    Thanked:        5
    Karma Level
    199

    Default BT Vision Multiroom

    Hi all,

    Ive had a read through several posts etc, but cant seem to answer my questions so thought id ask...

    Im looking at setting up a BT Vision for multiroom use, simlar to skys... Can this be done?

    Can a BT Vision box be used as a stand alone PVR for Freeview only? Still using the Pause/Record/Rewind functions?

    Ive recently been given a few BT vision boxes to play with, so think ill be digging deeper into there workings....

    BT Vision offer Setanta sports FREE, do you still need a card for this? Does the Setanta come via terestrial ariel or via the BT ADSL hub?

    Lastly ive been emailed some info regarding IP address edits, before I start playing, has anyone else used the IP settings to open up the boxes?


    Looking forward to the replies, and ill try keep this post updateed with my findings...


    At last i think ive found something to keep me busy on these cold nights....oh and while im at work too....lol

    Rgds


    M.A.

  2. #2
    DF PiMP suityou69's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    East Mids
    Posts
    343
    Thanks
    15
    Thanked:        0
    Karma Level
    230

    Default Re: BT Vision Multiroom

    Cant answer all your questions but hope this helps,

    Setanta is delivered via Freeview and decoded using a card, there are some on demand Setanta bits and bobs that you get with the subscription, but the main channel isnt streamed.

    It wont work as a standalone freeview box unless you have a valid BT Vision subscription, it needs a handshake of sorts in order to boot up if that makes sense, no sub = no use

    Cancelled my Bt Vision sub this week and within 2 days was gone and wont boot up, so talking from recent experience.

    Hope you get the multiroom side of things sorted, and have a search around for Iso Mick's posts - very interesting and may eventually help you out

  3. #3
    DF Super Moderator
    evilsatan's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Essex
    Posts
    19,788
    Thanks
    1,044
    Thanked:        3,085
    Karma Level
    1521

    Default Re: BT Vision Multiroom

    Might want to delete one of your posts mate

    So you need to get a card to use setanta? I am on BT option 3 so get vision for free but I don't think Setanta is free for me, I did see posters saying it should be in town though.


  4. #4
    DF Super Moderator
    Nibb's Avatar
    Join Date
    May 2001
    Location
    Cymru
    Posts
    16,860
    Thanks
    548
    Thanked:        1,106
    Karma Level
    2090

    Default Re: BT Vision Multiroom

    Yeah sure Ive seen posters stating Setanta Sports 1 is free on BT Vision
    "Where you are is what you eat. When I'm in London I'll have beans on toast for lunch. On holiday — what? Tapas? Go on then I'll have a bit. You eat whatevers in that area"
    Karl Pilkington

  5. #5
    DF PiMP suityou69's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    East Mids
    Posts
    343
    Thanks
    15
    Thanked:        0
    Karma Level
    230

    Default Re: BT Vision Multiroom

    Aye it is free, you have to pay a 1 off fee of a tenner for the card but as long as your bt vision sub is £14 a month or more then you get Setanta 1 and the Setanta replay pack for free, sorry didnt realise about the posts, its the frustratingly slow BT connection that made me rehit the post button

  6. #6
    DF Super Moderator
    evilsatan's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Essex
    Posts
    19,788
    Thanks
    1,044
    Thanked:        3,085
    Karma Level
    1521

    Default Re: BT Vision Multiroom

    No problem mate, cheers for the info.


  7. #7
    DF Rookie Sarge_Anarki's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Wales
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked:        4
    Karma Level
    171

    Default Re: BT Vision Multiroom

    i use av senders on my bt vision box with 2 recievers in different rooms connevted by scart and am able to view bt vision perfectly well on both additional tvs so if you want an easy multiroom connection id recommend this

  8. #8
    DF Wh0re davidromorez's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Alphabet Land
    Posts
    207
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    171

    Default Re: BT Vision Multiroom

    i have a vision box in each of my lounge and my bedroom. They work fine. I got the second one on ebay for 20 quid about 6 months ago. Every now and again they mysteriously reset their settings but for all i know this may be software upgrades not a conflict.

    But do it. Its cheaper than setting up a sender plus its HD!

  9. #9
    Banned Goldberg's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mumsnet
    Posts
    14,430
    Thanks
    1,313
    Thanked:        1,535
    Karma Level
    0

    Default Re: BT Vision Multiroom

    So to clear this up, are both boxes connected to the Internet? Do you get your subscribed channels on both boxes?

    My box resets every now and then and I put it down to Software updates.

  10. #10
    DF Wh0re davidromorez's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Alphabet Land
    Posts
    207
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    171

    Default Re: BT Vision Multiroom

    yep both connected, one directly to the hub and the second via power line ethernet link. both work as normal with on demand etc.

  11. #11
    Banned Goldberg's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mumsnet
    Posts
    14,430
    Thanks
    1,313
    Thanked:        1,535
    Karma Level
    0

    Default Re: BT Vision Multiroom

    Ebay time!!

  12. #12
    DF PlaYa MasterAbacus's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Yorkshire
    Posts
    820
    Thanks
    23
    Thanked:        5
    Karma Level
    199

    Default Re: BT Vision Multiroom

    Quote Originally Posted by davidromorez View Post
    i have a vision box in each of my lounge and my bedroom. They work fine. I got the second one on ebay for 20 quid about 6 months ago. Every now and again they mysteriously reset their settings but for all i know this may be software upgrades not a conflict.

    But do it. Its cheaper than setting up a sender plus its HD!

    when they both reset do you loose the recordings?

    These boxes only become live when they have a LAN connection to them, does anyone know a way round this? just to make it a standard freeview box without the on demand stuff?

    Im going to try set up a couple in different rooms over the xmas break... ill post back and let you all know how i get on.... Might even have several boxes going cheap if people are interested . . .

  13. #13
    DF Wh0re is0-mick's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    uk
    Posts
    108
    Thanks
    2
    Thanked:        16
    Karma Level
    276

    Default Re: BT Vision Multiroom

    Quote Originally Posted by MasterAbacus View Post
    These boxes only become live when they have a LAN connection to them, does anyone know a way round this? just to make it a standard freeview box without the on demand stuff?

    work in progress

    Mick

  14. #14
    DF PlaYa MasterAbacus's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Yorkshire
    Posts
    820
    Thanks
    23
    Thanked:        5
    Karma Level
    199

    Default Re: BT Vision Multiroom

    Quote Originally Posted by is0-mick View Post
    work in progress

    Mick

    Yeah it is, Trying to create a Lan emulation for an active box as i type.... great project for xmas day...lol

  15. #15
    DF Wh0re is0-mick's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    uk
    Posts
    108
    Thanks
    2
    Thanked:        16
    Karma Level
    276

    Default Re: BT Vision Multiroom

    Already did that,
    all of the objects are sent / received in a soap envelope which is then encrypted.

    If you disassemble the ClientAuthenticationSoapHttpProtocol you can remove the overides to it will send / accept plain xml soap responses.

    If you want to log what a live box sends / receives you can mod the following classes.

    Microsoft.TV2.Client.ClientAuthentication.IPTVClientAuthHttpWebRequest
    Microsoft.TV2.Client.ClientAuthentication.IPTVClientAuthHttpWebResponse
    Microsoft.TV2.Crypto.AuthenticatorEncryptStream.cs
    Microsoft.TV2.Crypto.AuthenticatorDecryptStream.cs

    you can then log the decrypted output as xml files to disk or whatever.

    One of the main problems is that the server does a lot of the control work, such as scheduling the recordings, and generating the epg, so this would either need to be written into the boxes application, or on a "server emulator" which could even run on the box using 127.0.0.1: port and have the box connect to it locally.

    Mick

  16. #16
    DF Super Moderator
    evilsatan's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Essex
    Posts
    19,788
    Thanks
    1,044
    Thanked:        3,085
    Karma Level
    1521

    Default Re: BT Vision Multiroom

    Sounds like more good progress, nice one mate!


  17. #17
    DF Wh0re davidromorez's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Alphabet Land
    Posts
    207
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    171

    Default Re: BT Vision Multiroom

    no as i said both work great for me. nay problems! both connected now to the v2 hub as well. merry christmas all!

Similar Threads

  1. Sky Multiroom
    By Networkrail in forum Digital Satellite TV
    Replies: 5
    Last Post: 11th January 2016, 12:06 AM
  2. Sky HD Multiroom
    By Breamy in forum Digital Satellite TV
    Replies: 13
    Last Post: 24th February 2008, 11:09 PM
  3. Multiroom question
    By Shinobi in forum Digital Satellite TV
    Replies: 1
    Last Post: 24th June 2007, 08:19 PM
  4. Can I use old sky box for multiroom?
    By Dr Wu in forum Digital Satellite TV
    Replies: 3
    Last Post: 1st June 2007, 11:11 PM
  5. Sky Multiroom
    By bridgstfer in forum Digital Satellite TV
    Replies: 24
    Last Post: 21st September 2005, 08:58 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •