Close

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    DF Jedi Brydo666's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Glasgow
    Posts
    3,385
    Thanks
    195
    Thanked:        167
    Karma Level
    453

    Default Using an auto installer...

    I'm replacing the 80GB HDD thats in my Xbox at the moment with a new 500GB one.

    I know it's proably best to use an auto installer to set up the dashboard and stuff, so I downloaded Auto Installer Deluxe and burned it to a CDR but the Xbox won't boot it.

    Does it need to be on a DVD? I read something about DVD or CDRW but nothing about a CDR?

    Any help appreciated.

    Chris

  2. #2
    DF PiMP Crossman's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    (Up North) UK
    Posts
    375
    Thanks
    121
    Thanked:        10
    Karma Level
    219

    Default Re: Using an auto installer...

    Think so, my XBOX 1 doesn't like CD-R discs, but sometimes it will read CD-RW.

    I'd stick with a DVD for best results...

    Crossman.

  3. #3
    DF PwNagE Freaky's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Another Planet
    Posts
    6,950
    Thanks
    84
    Thanked:        9
    Karma Level
    583

    Default Re: Using an auto installer...

    the slayers i had once i put on dvd and it loaded fine every time

    but if your xbox used to read cdr games then it should boot, my samsung used to read the lot no proobs, i could put a chocck biccy in and it would read it lol.

    but yeah m8 as said try it on dvd and it should be fine

  4. #4
    DF VIP Member
    tombott's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Hereford
    Posts
    5,682
    Thanks
    504
    Thanked:        552
    Karma Level
    707

    Default Re: Using an auto installer...

    My Xbox h as never read CDR, always used DVDR.
    Would Slayer not do what you need?
    [Only registered and activated users can see links. ] [Only registered and activated users can see links. ] [Only registered and activated users can see links. ]
    Guns don't kill people rappers do, I'm a fucking rapper and I might kill you.

  5. #5
    DF PwNagE beerman's Avatar
    Join Date
    May 2001
    Location
    29 Acacia Road
    Posts
    8,394
    Thanks
    1,063
    Thanked:        1,544
    Karma Level
    943

    Default Re: Using an auto installer...

    Yeah, my xboxs would only read DVDs. I actually turned it on the other day and was shocked how bad games look compared to a 360.

  6. #6
    DF Super Moderator
    Nibb's Avatar
    Join Date
    May 2001
    Location
    Cymru
    Posts
    16,860
    Thanks
    548
    Thanked:        1,106
    Karma Level
    2090

    Default Re: Using an auto installer...

    auto installer 4.4 is out now.

    Updated mine from a DVDR tonight no probs.
    "Where you are is what you eat. When I'm in London I'll have beans on toast for lunch. On holiday — what? Tapas? Go on then I'll have a bit. You eat whatevers in that area"
    Karl Pilkington

  7. #7
    DF PwNagE DJAd's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    *Classified*
    Posts
    6,962
    Thanks
    20
    Thanked:        15
    Karma Level
    805

    Default Re: Using an auto installer...

    I burnt Slayers 2.7 to a CD and it worked a dream. Mine has a Samsung drive.

    Will 500gb be OK in Xbox 1 then? Might have to upgrade myself

  8. #8
    DF Jedi tronads's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Blackpool
    Posts
    2,473
    Thanks
    73
    Thanked:        235
    Karma Level
    290

    Default Re: Using an auto installer...

    From memory, I think only the Samsung drives would read CD's.

  9. #9
    DF Moderator {{909}}'s Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    China
    Posts
    16,175
    Thanks
    384
    Thanked:        1,345
    Karma Level
    1334

    Default Re: Using an auto installer...

    i dont think the old xbox can handle the full capacity of a 500gig HDD, I thought it was limited to 320 or something. the price difference between HDDs is probably so small it doesnt matter anyway.
    [Only registered and activated users can see links. ]

  10. #10
    DF Jedi tronads's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Blackpool
    Posts
    2,473
    Thanks
    73
    Thanked:        235
    Karma Level
    290

    Default Re: Using an auto installer...

    Im pretty sure 500gb is ok on the newer chip bios'es, though some soft-mod's wont like it.

  11. #11
    DF PwNagE Freaky's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Another Planet
    Posts
    6,950
    Thanks
    84
    Thanked:        9
    Karma Level
    583

    Default Re: Using an auto installer...

    Quote Originally Posted by tronads View Post
    From memory, I think only the Samsung drives would read CD's.
    yep, mine read em perfectly, the others had probs reading them

  12. #12
    DF Jedi Brydo666's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Glasgow
    Posts
    3,385
    Thanks
    195
    Thanked:        167
    Karma Level
    453

    Default Re: Using an auto installer...

    Excellent thanks for the replies folks. I'm not sure what drive is in it right now, I've never used it for gaming only watching movies in the living room.

Similar Threads

  1. Auto-Installer Deluxe v3.10
    By biggy7 in forum Microsoft Consoles
    Replies: 2
    Last Post: 15th October 2006, 07:57 PM
  2. The Best Auto Installer???
    By zapiy in forum Microsoft Consoles
    Replies: 27
    Last Post: 6th February 2006, 07:26 PM
  3. Auto Installer Deluxe V2
    By zapiy in forum Microsoft Consoles
    Replies: 2
    Last Post: 4th July 2005, 03:18 PM
  4. Slayers Auto Installer
    By zapiy in forum Microsoft Consoles
    Replies: 11
    Last Post: 23rd April 2003, 05:22 PM
  5. Slayers Auto Installer
    By Conkers in forum Microsoft Consoles
    Replies: 5
    Last Post: 2nd March 2003, 11:30 AM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •