Close

Results 1 to 19 of 19

Thread: Acekard2 Help

  1. #1
    DF PiMP barachello's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Belfast
    Posts
    417
    Thanks
    23
    Thanked:        2
    Karma Level
    191

    Nintendo DS Acekard2 Help

    Hi all,

    I have just received my Acekard2 from DE and am looking a bit of help with how I get it working.

    I have downloaded a few roms and have a microsd card.

    From reading the stickies, I think I need to put a firmware on it first. Is that right ?

    I went to the linFox page and downloaded the AKAIO_v1.3PublicBeta2.zip.

    Am I right in thinking that I just extract that to the memory card and then put it into the ds lite ?

    If I am wrong, I would be grateful for a step by step guide.

    Thanks

  2. #2
    DF PlaYa fin23's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    UK
    Posts
    587
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    175

    Default Re: Acekard2 Help

    Yes you need firmware first.

    personally i went to the acekard website and downloaded the osmenu

    Your right, just extract to root on your mem stick

    [Only registered and activated users can see links. ]

  3. #3
    DF PwNagE liveseytowers's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bristol, Unite
    Posts
    7,755
    Thanks
    494
    Thanked:        250
    Karma Level
    623

    Default Re: Acekard2 Help

    How much did you pay for it? Can you let us know what you think of it and how easy it is to use. Would be good to hear from a novice as i'm buying a DS for the Mrs and it whatever card I get needs to be simple to use.

  4. #4
    DF PiMP barachello's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Belfast
    Posts
    417
    Thanks
    23
    Thanked:        2
    Karma Level
    191

    Default Re: Acekard2 Help

    Thanks for the reply.

    Do I just download the VERSION 4.12 ?

    ----------------------

    Please find what's new in Release Note

    * Version 4.12. Fixed 2838, 2949.
    * Version 4.07a15 Version 4.07a14
    * Version 4.07a13

    -------------------------

  5. #5
    DF PiMP barachello's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Belfast
    Posts
    417
    Thanks
    23
    Thanked:        2
    Karma Level
    191

    Default Re: Acekard2 Help

    Quote Originally Posted by liveseytowers View Post
    How much did you pay for it? Can you let us know what you think of it and how easy it is to use. Would be good to hear from a novice as i'm buying a DS for the Mrs and it whatever card I get needs to be simple to use.

    Yes mate

    no probs

    I think it was this one I bought

    [Only registered and activated users can see links. ]

  6. #6
    DF Moderator {{909}}'s Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    China
    Posts
    16,175
    Thanks
    384
    Thanked:        1,345
    Karma Level
    1334

    Default Re: Acekard2 Help

    Quote Originally Posted by liveseytowers View Post
    How much did you pay for it? Can you let us know what you think of it and how easy it is to use. Would be good to hear from a novice as i'm buying a DS for the Mrs and it whatever card I get needs to be simple to use.
    all cards are pretty straight forward, the Acekard has a simple menu but has a few sub menus which are quite technical. This shouldnt be a problem really but an R4 is slightly more simplistic so she may be better off with one of those.
    [Only registered and activated users can see links. ]

  7. #7
    DF PiMP barachello's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Belfast
    Posts
    417
    Thanks
    23
    Thanked:        2
    Karma Level
    191

    Default Re: Acekard2 Help

    Turned out to be dead simple.

    Copied the firmware onto the memory card, along with the nds roms, stuck it in the Acekard2 and then into the console.

    Selected the Acekard2 from the menu and up came the list of games.

    Great job.

    Thanks for all the help

  8. #8
    DF PlaYa Geezah's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    cyberspace
    Posts
    939
    Thanks
    52
    Thanked:        177
    Karma Level
    263

    Default Re: Acekard2 Help

    Never used an acecard, do they see sub directories?

    I tend to make all the system files 'Read Only' and 'Hidden' and I always put the .Rom files in a seperate 'GAMES' folder so the end user has less chance of deleting the System files.

  9. #9
    DF Super Moderator
    DejaVu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Essex
    Posts
    9,050
    Thanks
    1,812
    Thanked:        3,946
    Karma Level
    949

    Default Re: Acekard2 Help

    Think I'm gonna jump onto this thread. Completely new to this, planning on getting the kids one each for Xmas.

    Just a couple of questions, as what I've read it seems to be pretty easy.

    1. What is the best card at the moment? an R4 or an AceKard?
    2. From the 2, what is the maximum size MicroSD card they support? I'm thinking 4Gb for the R4 and 8Gb for the AceKard.
    3. Do any of them support the larger 16Gb card available? (My littlun wants to watch film's on hers...?)


  10. #10
    DF PlaYa Geezah's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    cyberspace
    Posts
    939
    Thanks
    52
    Thanked:        177
    Karma Level
    263

    Default Re: Acekard2 Help

    A genuine R4 only supports 2GB cards, the 'clone' R4 cards will support up to 32GB
    The R4 menu is simplicity in itself and file import is just drag and drop.
    A .NDS movie comes in at 150 -250Mb, so you can easily fit 40+ games and 2-3 movies on a 2Gb card.
    Never seen an R4 fail, die or bork a DS in the 100's I have sold.

    Never tried an AceKard so i'll let others comment.

  11. #11
    DF Jedi dannyboy's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Mids
    Posts
    3,648
    Thanks
    200
    Thanked:        537
    Karma Level
    555

    Default Re: Acekard2 Help

    1. IMO the Cyclone DS is the best card around but alot dearer than the others. Acekard 2 is my personal fave and then the original R4. Although theres not much difference between any of them at the moment

    2. As Geezah said, the original genuine R4 takes up to 2GB. There are various R4 clones (R4 SDHC for eg) that support larger but these are clones. I've had 2 which have bricked 2 DS's. I've never had a problem with a genuine R4 or Acekard.

  12. #12
    DF Jedi Greyfox's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Colchester
    Posts
    4,112
    Thanks
    30
    Thanked:        6
    Karma Level
    526

    Default Re: Acekard2 Help

    Quote Originally Posted by dannyboy View Post
    1. IMO the Cyclone DS is the best card around but alot dearer than the others. Acekard 2 is my personal fave and then the original R4. Although theres not much difference between any of them at the moment

    2. As Geezah said, the original genuine R4 takes up to 2GB. There are various R4 clones (R4 SDHC for eg) that support larger but these are clones. I've had 2 which have bricked 2 DS's. I've never had a problem with a genuine R4 or Acekard.
    Ffs at least someone sees sense. Cyclo ds really is the tits and is deffo worth the extra dosh. Even if you are a bit reluctant to pay an extra bit for the cyclo ds think of the ammount of money you will be saving on not buying games at 30 quid a pop.

  13. #13
    DF PiMP Carterman's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Lancashire
    Posts
    486
    Thanks
    21
    Thanked:        14
    Karma Level
    190

    Default Re: Acekard2 Help

    Hi all,

    My mate has bought one of these and he's having problems getting it to work.. He's got a version with a 2gig Micro SD card and a load of DVD's with zipped games on..

    Can anyone please type a step by step guide to getting it to work?? Then I can pass the info on.. Please please! lol..

    Needs to know if he needs to unzip games etc, basically the works...

    Thanks in hopeful anticipation.......

    Mike.

  14. #14
    DF PiMP barachello's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Belfast
    Posts
    417
    Thanks
    23
    Thanked:        2
    Karma Level
    191

    Default Re: Acekard2 Help

    he needs to extract the .nds files onto the card mate

  15. #15
    DF PiMP Mookie's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    United Kingdom
    Posts
    363
    Thanks
    0
    Thanked:        2
    Karma Level
    241

    Default Re: Acekard2 Help

    AceKard's prior to version 2.1 (hardware) did have a few reported problems due to a chip inside the AceKard sometimes blowing. This meant that the cards never launched the NDS ROMS from the MicroSD cards but stayed on a Loading screen.

    This problem is meant to be corrected in the newer version of the hardware 2.1 and they seem to be working ok. I only know of one person who has ever had a failure of the AceKard hardware and it was prior to version 2.1 of the hardware. They use a spring switch to keep the MicroSD memory card inside the AceKard, which many people complained about on the original R4 cartridges as they found they broke quite easily (you know what kids are like).

  16. #16
    Banned Goldberg's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Mumsnet
    Posts
    14,430
    Thanks
    1,313
    Thanked:        1,535
    Karma Level
    0

    Default Re: Acekard2 Help

    I must try one of these Cyclones.

    I'm an original R4 fan, but the 2gb limit is a killer.... I did have the TT for a while but the slow menus killed me!! However a newer software revision fixed the issue. Currently onto Acekard 2 now and it's nice and fast with no issues (yet).

    I move these on a lot to friends, so next time i'll pay the extra for the Cyclone and give it a whirl

  17. #17
    DF Jedi Greyfox's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Colchester
    Posts
    4,112
    Thanks
    30
    Thanked:        6
    Karma Level
    526

    Default Re: Acekard2 Help

    Quote Originally Posted by Goldberg View Post
    I must try one of these Cyclones.

    I'm an original R4 fan, but the 2gb limit is a killer.... I did have the TT for a while but the slow menus killed me!! However a newer software revision fixed the issue. Currently onto Acekard 2 now and it's nice and fast with no issues (yet).

    I move these on a lot to friends, so next time i'll pay the extra for the Cyclone and give it a whirl
    You wont regret it. Regular updates, just drag and drop one update file onto your microsd and it updates automatically. Much better

    [Only registered and activated users can see links. ] Where i brought mine from and they were very good.

  18. #18
    DF MaSter mobypsx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Dewsbury
    Posts
    84
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    136

    Default Re: Acekard2 Help

    I have had lots of Acekard 2s and ever had a problem apart from people wiping the mem card to put new games on.

    The M3 real is still the best one in my opinion but they are like rocking horse do do these days.

    M

  19. #19
    DF PiMP Gazzr's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Manchesta!
    Posts
    314
    Thanks
    1
    Thanked:        3
    Karma Level
    176

    Default Re: Acekard2 Help

    So, what's so much better about the "Cyclone's"? It must be more than the drag and drop updating to justify the extra cash. Only asking as I currently have a couple of Acekard2's for the kids and now the missus wants one too. May pay the extra if it's worthwhile.

Similar Threads

  1. Acekard2 themes
    By koola2 in forum Nintendo DS Handhelds
    Replies: 0
    Last Post: 25th December 2009, 09:29 AM
  2. Acekard2 saving issues
    By QfanatiQ in forum Nintendo DS Handhelds
    Replies: 4
    Last Post: 2nd November 2009, 10:29 AM
  3. Difference between AceKard2 AKAIO 1.2 and v4.12
    By Kaizen in forum Nintendo DS Handhelds
    Replies: 2
    Last Post: 15th December 2008, 02:18 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •