Close

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    DF Moderator Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,912
    Thanks
    77
    Thanked:        600
    Karma Level
    628

    Default Patching Tomtom Home

    Download correct file for the Navcore version on your Tomtom & save to PC. Unzip - select to 'HERE' - you will then have a folder named "Navcore.*.***.****". Open folder - you will find another folder named "Navcore.*.***.****@tomtom.com" (*.***.**** refers to your software version number). Copy the folder named "Navcore.*.***.****@tomtom.com" to the correct location on your PC - the folder may be a hidden folder - so go to :- TOOLS - FOLDER OPTIONS - VIEW - Select "Show Hidden Files and Folders" :-

    XP Users:

    Tomtom Home v1.x:-
    C:\Documents and Settings\All Users\ApplicationData\TomTom\HOME\Navigator Dlls\

    Tomtom Home up to v2.1 :-
    C:\Programfiles\TomTomHome2\xul\plugins\emulator\navcore

    Tomtom Home v2.2 - x.x :-
    C:\Documents and Settings\????\ApplicationData\TomTom\HOME\Profiles \????.default\extensions\Navcore.?.?????@tomtom.com

    Vista Users:-

    C:\Users\???????\AppData\Roaming\TomTom\HOME\Profiles\?????????.default\extensions\Navcore.?.?????@tomtom.com

    Mac Users:-
    User's_Home/Library/ApplicationSupport/TomTomHOME/Profiles/????????.default/Resources/Extensions/Navcore.?.???.????.mac@tomtom.com/?-???- ????-/.framework



    Download Links :-
    Code:
    Navcore.7.900.9180
    http://www.megaupload.com/?d=UKZ2A205
    
    Navcore.8.010.9369
    http://www.megaupload.com/?d=YLTOT18C
    
    Navcore.8.011.9374
    http://www.megaupload.com/?d=ESGSHQTX
    
    Navcore.8.016.9380
    http://www.megaupload.com/?d=KQ1S4DMO
    
    Navcore.8.051.9404
    http://www.megaupload.com/?d=SK0397M6
    
    Navcore.8.201.9497
    http://www.megaupload.com/?d=U0LP3Y60
    
    Navcore.8.203.9717
    http://www.megaupload.com/?d=FSIPOKMB
    
    Navcore.8.204.9718
    http://www.megaupload.com/?d=EJT44XOR
    
    Navcore.8.300.9732
    http://www.megaupload.com/?d=KK05SEWR

  2. #2
    DF Rookie carmeloco's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Spain
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default Re: Patching Tomtom Home

    Do you have the NavCore Version 7.903?

  3. #3
    DF Moderator Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,912
    Thanks
    77
    Thanked:        600
    Karma Level
    628

    Default Re: Patching Tomtom Home

    Quote Originally Posted by carmeloco View Post
    Do you have the NavCore Version 7.903?
    What tomtom unit have you got ? There are a few different patches available for 7.903

    Or you could try to use this tool to patch your ttsystem file -
    Code:
    http://www.megaupload.com/?d=6KVUQTAG

  4. #4
    DF Jedi Argyll's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Paradise
    Posts
    2,864
    Thanks
    96
    Thanked:        22
    Karma Level
    312

    Default Re: Patching Tomtom Home

    Russ,

    You any idea what the path would be using Windows 7?
    I understand and accept that some people hold opinions that are different to my own. Living in a free and democratic society, I fully embrace and respect their right to be wrong.

  5. #5
    DF PlaYa taxi's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    newcastle upon tyne
    Posts
    514
    Thanks
    53
    Thanked:        23
    Karma Level
    219

    Default Re: Patching Tomtom Home

    do you have to have TOMTOM home patched,and do you need to use tomtom home as am new to all this

  6. #6
    DF Jedi Argyll's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Paradise
    Posts
    2,864
    Thanks
    96
    Thanked:        22
    Karma Level
    312

    Default Re: Patching Tomtom Home

    I think you install TT home from their website and then overwrite some files with the files in Russ's post. Russ is the boy for this so wait for his reply to make sure.
    I understand and accept that some people hold opinions that are different to my own. Living in a free and democratic society, I fully embrace and respect their right to be wrong.

  7. #7
    DF Moderator Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,912
    Thanks
    77
    Thanked:        600
    Karma Level
    628

    Default Re: Patching Tomtom Home

    Quote Originally Posted by Argyll View Post
    Russ,

    You any idea what the path would be using Windows 7?
    Don't know sorry.

  8. #8
    DF Moderator Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,912
    Thanks
    77
    Thanked:        600
    Karma Level
    628

    Default Re: Patching Tomtom Home

    Quote Originally Posted by taxi View Post
    do you have to have TOMTOM home patched,and do you need to use tomtom home as am new to all this
    No you can still use your tomtom without using tomtom home, but if you want to use the mapshare updates on your tomtom you will need to use a patched version of Home.

  9. #9
    DF PlaYa taxi's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    newcastle upon tyne
    Posts
    514
    Thanks
    53
    Thanked:        23
    Karma Level
    219

    Default Re: Patching Tomtom Home

    cheers russ

  10. #10
    DF Rookie Torquemada's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    England
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    119

    Default Re: Patching Tomtom Home

    Got a buddy using windows seven and he says the path to the .dll is the same as for vista.....Downloading 7 now to try myself....

  11. #11
    DF Rookie fernsy's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    England
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Weird Re: Patching Tomtom Home

    Applied patch to TT Home 2.5 but it tells me there are no maps found when I go to Operate My TT?

    Strange that....... because using your FANTASTIC guides in other posts I've managed to update my TT Go 500 to App version 8.011 and my UK&ROI map to Ver 810.1870?

    Any clues Russ?.... Although I'm happy enough without that particular function

  12. #12
    DF Rookie WILF's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked:        1
    Karma Level
    0

    Default Re: Patching Tomtom Home

    hi .. how do i find the navcore vers of my device please
    thanks john

Similar Threads

  1. [HELP] tomtom home doesnt recognise tomtom start 4EN42
    By 9obamartins in forum GPS / SatNav / Dashcam
    Replies: 1
    Last Post: 10th December 2012, 03:03 AM
  2. New v825 maps & Tomtom Home
    By Russ in forum GPS / SatNav / Dashcam
    Replies: 0
    Last Post: 4th March 2009, 11:24 AM
  3. Patching Tomtom Home
    By Russ in forum GPS / SatNav / Dashcam
    Replies: 10
    Last Post: 1st December 2008, 10:32 PM
  4. TomTom Home Error
    By Scal in forum GPS / SatNav / Dashcam
    Replies: 2
    Last Post: 17th April 2007, 10:05 AM
  5. PE5 Patching!?
    By stei in forum Sony Consoles
    Replies: 5
    Last Post: 16th March 2006, 01:03 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •