Close

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 32
  1. #1
    DF PlaYa ZEbbEDY's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Scotland
    Posts
    621
    Thanks
    3
    Thanked:        9
    Karma Level
    320

    Xbox 360 the 360 and 1080p

    so got a new sharp 32" tv that does 1080p (have it working 1080p with the western digital hd thingy (which is shit with artefacts running dark knight ) )

    but was unable to get 1080p over component to the tv, thought hrmmm must be because the tv doesnt support 1080p over component, so went and got a vga cable thinking it would accept 1080p through vga but no joy either

    is it more likely the tv only supports 1080p over hdmi

    would the 1080p work with a vga -> hdmi adaptor?


    thanks for any input

  2. #2
    DF Jedi Omgporn's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    ?
    Posts
    2,583
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    322

    Default Re: the 360 and 1080p

    converting VGA to HDMI is only going to lower the picture quality due to VGA being analogue and HDMI being digital.

    Just use HDMI.

    Also, I don't understand what you mean about the Hard drive affecting Dark Knight?!

  3. #3
    DF Jedi Mr.James's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    town
    Posts
    4,263
    Thanks
    232
    Thanked:        406
    Karma Level
    529

    Default Re: the 360 and 1080p

    i've got a sharp aquos 37" 1080p tv. it supports 1080p over component... but i've never managed to get the xbox to work at 1080p over component. it just comes up wth an awful green screen. i believe it's because the cable that's shipped with the xbox isn't capable of displaying 1080p like most shitty component cables.

    either stick with 1080i or get an xbox with an hdmi port on the back. getting a converter will just introduce lag and may degrade the quality of the picture...

  4. #4
    DF PlaYa ZEbbEDY's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Scotland
    Posts
    621
    Thanks
    3
    Thanked:        9
    Karma Level
    320

    Default Re: the 360 and 1080p

    Quote Originally Posted by Omgporn View Post

    Also, I don't understand what you mean about the Hard drive affecting Dark Knight?!

    i got one of those western digital media players and was trying to watch the dark knight 1080p/DTS but the picture is all pixelated

  5. #5
    DF Jedi tronads's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Blackpool
    Posts
    2,473
    Thanks
    73
    Thanked:        235
    Karma Level
    290

    Default Re: the 360 and 1080p

    Quote Originally Posted by ZEbbEDY View Post
    i got one of those western digital media players and was trying to watch the dark knight 1080p/DTS but the picture is all pixelated

    You need to get yourself a popcornhour !

    If I remember correctly, you can only select 1080p over hdmi, and not over component or vga....reason being some protection shite, HDCP or something like that.

  6. #6
    DF Jedi Mr.James's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    town
    Posts
    4,263
    Thanks
    232
    Thanked:        406
    Karma Level
    529

    Default Re: the 360 and 1080p

    Quote Originally Posted by ZEbbEDY View Post
    i got one of those western digital media players and was trying to watch the dark knight 1080p/DTS but the picture is all pixelated
    how have you got it connected? hdmi? does the box support the file format? how does it work with codecs etc? have you got any other 1080p/dts films you can try? does it display standard .avi files pixellated?

  7. #7
    DF Jedi ThE gOg's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    uk
    Posts
    2,016
    Thanks
    76
    Thanked:        1
    Karma Level
    287

    Default Re: the 360 and 1080p

    i've got mine running 1080p over component, its one of the pre hdmi models, and i'm using the cable out of the box, maybe its a sharp thing?? mines a panasonic.

    and to echo tronads post above ref the popcorn hour,i've got one, an its the best 180 quid i've spent in a long time, plays eveything i've thrown at it with ease, whereas before i had a htpc that i would be forever messing aorund with trying to get 1080p mkv's playing smoothly, not i just turn on the popcorn and hit play.

    amazing bit of kit, off topic tho sorry

    Gog

  8. #8
    DF PwNagE DJAd's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    *Classified*
    Posts
    6,962
    Thanks
    20
    Thanked:        15
    Karma Level
    805

    Default Re: the 360 and 1080p

    Quote Originally Posted by ThE gOg View Post
    and to echo tronads post above ref the popcorn hour,i've got one, an its the best 180 quid i've spent in a long time
    Got a link ? I wanna have a look at this, I keep seeing them mentioned and have always been curious to what the fuck it is.

  9. #9
    DF Jedi ThE gOg's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    uk
    Posts
    2,016
    Thanks
    76
    Thanked:        1
    Karma Level
    287

    Default Re: the 360 and 1080p

    have a look [Only registered and activated users can see links. ] mate

  10. #10
    DF Jedi flipper321's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Essex
    Posts
    2,692
    Thanks
    11
    Thanked:        131
    Karma Level
    405

    Default Re: the 360 and 1080p

    Quote Originally Posted by ZEbbEDY View Post
    so got a new sharp 32" tv that does 1080p (have it working 1080p with the western digital hd thingy (which is shit with artefacts running dark knight ) )

    but was unable to get 1080p over component to the tv, thought hrmmm must be because the tv doesnt support 1080p over component, so went and got a vga cable thinking it would accept 1080p through vga but no joy either

    is it more likely the tv only supports 1080p over hdmi

    would the 1080p work with a vga -> hdmi adaptor?


    thanks for any input
    What's the model number - my Sharp is 1080p over HDMI only.

  11. #11
    DF PwNagE kracken's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Eutelsat W3 7E
    Posts
    6,768
    Thanks
    21
    Thanked:        57
    Karma Level
    1146

    Question Re: the 360 and 1080p

    Quote Originally Posted by ThE gOg View Post
    i've got mine running 1080p over component, its one of the pre hdmi models, and i'm using the cable out of the box, maybe its a sharp thing?? mines a panasonic.

    and to echo tronads post above ref the popcorn hour,i've got one, an its the best 180 quid i've spent in a long time, plays eveything i've thrown at it with ease, whereas before i had a htpc that i would be forever messing aorund with trying to get 1080p mkv's playing smoothly, not i just turn on the popcorn and hit play.

    amazing bit of kit, off topic tho sorry

    Gog
    Whats it like streaming 1080p over wifi ? (I presume you got the one bundled with wifi dongle). I ask that cos I will have problems getting a network cable to it.

  12. #12
    DF Jedi Mr.James's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    town
    Posts
    4,263
    Thanks
    232
    Thanked:        406
    Karma Level
    529

    Default Re: the 360 and 1080p

    I've just plugged mine back in on component to check and it's still very green and the screen is displayed twice (side by side). I've also checked the manual and it doesn't actually mention anything about displaying 1080p over component... It only talks about supported resolutions in the hdmi section... hmmmmm maybe it doesn't support 1080p over component... that may be why mine has 3x hdmi ports instead.

  13. #13
    DF Jedi Mr.James's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    town
    Posts
    4,263
    Thanks
    232
    Thanked:        406
    Karma Level
    529

    Default Re: the 360 and 1080p

    Quote Originally Posted by kracken View Post
    Whats it like streaming 1080p over wifi ? (I presume you got the one bundled with wifi dongle). I ask that cos I will have problems getting a network cable to it.
    impossible over 54mb. there's nowhere near enough bandwidth. especially if the pc you're streaming from is wireless too.

    you might wanna check out something like this, i'm streaming 1080p with them:

    [Only registered and activated users can see links. ]

  14. #14
    DF Jedi rookie's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    uk
    Posts
    2,081
    Thanks
    233
    Thanked:        141
    Karma Level
    309

    Default Re: the 360 and 1080p

    im off work now otherwise i could have found out for you, i work for an av place.

    i suggest looking on avforums if you cant get the answer here.
    i havnt come across this question before

  15. #15
    DF VIP Member AD's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Bolton, Uk
    Posts
    2,998
    Thanks
    743
    Thanked:        485
    Karma Level
    492

    Default Re: the 360 and 1080p

    Quote Originally Posted by Mr.James View Post
    i've got a sharp aquos 37" 1080p tv. it supports 1080p over component... but i've never managed to get the xbox to work at 1080p over component. it just comes up wth an awful green screen. i believe it's because the cable that's shipped with the xbox isn't capable of displaying 1080p like most shitty component cables.

    either stick with 1080i or get an xbox with an hdmi port on the back. getting a converter will just introduce lag and may degrade the quality of the picture...

    My LG 50" does 1080p over component with the original 360 cable.

    Bought an elite just for HDMI and thought fuck it and try the cable. Worked

    -=AD=-

  16. #16
    DF Wh0re fastlegs_'s Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    scotland
    Posts
    223
    Thanks
    18
    Thanked:        5
    Karma Level
    185

    Default Re: the 360 and 1080p

    Off track here, but does the 360 work with power over Ethernet?

  17. #17
    DF PwNagE kracken's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Eutelsat W3 7E
    Posts
    6,768
    Thanks
    21
    Thanked:        57
    Karma Level
    1146

    Default Re: the 360 and 1080p

    1080p over component depends on the HDTV.

    Component = analogue
    HDMI = digital

    The decoding chips for both are usually seperate and they are not forced to support both analogue(component) and digital (HDMI) on the HDTV at 1080p

    HDMI is the prefered choice.

  18. #18
    DF Jedi Mr.James's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    town
    Posts
    4,263
    Thanks
    232
    Thanked:        406
    Karma Level
    529

    Default Re: the 360 and 1080p

    Quote Originally Posted by fastlegs_ View Post
    Off track here, but does the 360 work with power over Ethernet?
    No. The Xbox cannot be powered by a network cable.

  19. #19
    DF Jedi Mr.James's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    town
    Posts
    4,263
    Thanks
    232
    Thanked:        406
    Karma Level
    529

    Default Re: the 360 and 1080p

    Quote Originally Posted by AD View Post
    My LG 50" does 1080p over component with the original 360 cable.

    Bought an elite just for HDMI and thought fuck it and try the cable. Worked

    -=AD=-
    I was gonna buy an elite the other day just because it's black and would look better in my black glass stand.

    I've just got the normal 20gb white version. It's a new one though so it has HDMI.

    I've also spoke to a mate who says that 1080p isn't supported via component on many brands as there's no way of copy protecting the signal. The xbox may be able to play games but not HDDVD films in 1080p via the component cable.

    If it's part of the 1080p spec that it should not be able to play movies over component cables then it's possible that a lot of manufacturers disable stuff like this on their tvs...

  20. #20
    DF VIP Member
    blaggard's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    South London
    Posts
    15,748
    Thanks
    1,517
    Thanked:        1,902
    Karma Level
    1502

    Default Re: the 360 and 1080p

    If any manufacturer was going to disable 1080p over component it would be Sony but mine works with a pre-hdmi 360 over component and a PS3 over hdmi.
    If at first you don't succeed.....redefine success. . . .

    [Only registered and activated users can see links. ]

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. [HELP] resolution of pc (1080p) not fitting tv resolution (1080p
    By ant3b in forum PC Problems
    Replies: 11
    Last Post: 6th May 2011, 07:14 PM
  2. How To Get 1080p Out Of My PS3
    By jimbo77 in forum Sony Consoles
    Replies: 7
    Last Post: 29th April 2008, 09:02 AM
  3. 1080p
    By Rhys in forum Microsoft Consoles
    Replies: 2
    Last Post: 31st October 2006, 06:15 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •