Close

Page 6 of 12 FirstFirst ... 234567891011 ... LastLast
Results 101 to 120 of 238
  1. #101
    DF MaSter Mr_Whippy's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Mars
    Posts
    89
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Hi can anyone please tell me where id find the home dll for use with the albert keygen?

  2. #102
    DF MaSter Mr_Whippy's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Mars
    Posts
    89
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    found it but it says already patched or SE version, any idea what that means?
    i havent patched it as far as i know, thx

  3. #103
    DF Moderator Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,912
    Thanks
    77
    Thanked:        600
    Karma Level
    622

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Quote Originally Posted by Mr_Whippy View Post
    Hi can anyone please tell me where id find the home dll for use with the albert keygen?
    It depends on your Operating System on your PC, but first you need to try to use Tomtom Home to operate your Tomtom - it will then ask you to download a file - so let it do this & then try again to operate your Tomtom - you'll get an error message. next step - close down Tomtom Home - if you see icon in your system tray - right click & select close.
    Then use Albert's activation tool - select Step 6 - patch My Home DLL - then keep opening the folders until you get to the one with the DLL in it.

    I'm using Window XP - so the location on my PC for the DLL file is :-
    C:\Documents and Settings\Russ\Application [Only registered and activated users can see links. ]

    You might have to set your PC to show hidden files & folders.
    On your PC your folder will have similar name to 19jm8kqe.default
    & the folder named [Only registered and activated users can see links. ] will depend on the version of Navcore you are using.

    [EDIT] - just found this info :-
    DLL Folders locate.

    Users of XP:
    Version Home v1.x:
    C:\Documents and Settings\All Users\ApplicationData\TomTom\HOME\Navigator Dlls\

    Home version up to v2.1:
    C:\Program Files\TomTom Home2\xul\plugins\emulator\navcore

    Home version v2.2 - x.x:
    C:\Documents and Settings\????\ApplicationData\TomTom\HOME\Profiles [Only registered and activated users can see links. ]

    Users of Vista / Windows 7:
    C:\Users\???????\AppData\Roaming\TomTom\HOME\Profiles\?????????.default\extensions\Navcore.?.?????@t omtom.com

    Users of Mac:
    User's_Home/Library/ApplicationSupport/TomTomHOME/Profiles/????????.default/Resources/Extensions/[Only registered and activated users can see links. ] ????-/.framework
    Last edited by Russ; 21st July 2009 at 07:16 PM.

  4. #104
    DF Moderator Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,912
    Thanks
    77
    Thanked:        600
    Karma Level
    622

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Quote Originally Posted by Mr_Whippy View Post
    found it but it says already patched or SE version, any idea what that means?
    i havent patched it as far as i know, thx
    Bloody ell - took me too long to type out my previous reply

    Are you using ready patched version of Tomtom ?

  5. #105
    DF MaSter Mr_Whippy's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Mars
    Posts
    89
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    hi russ great stuff :-) .

    i got a 530 to replace my go300 i plugged it into the pc and downloaded home online, i havent used the cd that came with it.
    i have it working the map but i seem to have to reset every time its been connected to the pc is that normal? it seems to boot fine after that tho

    no albert prog only gave the error in post above and as far as im aware not patched home dll

  6. #106
    DF Moderator Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,912
    Thanks
    77
    Thanked:        600
    Karma Level
    622

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Shouldn't have to re-set it every time. Have you got the latest navcore on your Tomtom ? - Use Tomtom Home to upgrade.
    I've posted a new activation tool here -
    [Only registered and activated users can see links. ]
    If you have problems with Albert's try the new one.

  7. #107
    DF PiMP spookythang's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    uk
    Posts
    465
    Thanks
    9
    Thanked:        4
    Karma Level
    190

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    When running albert's easy activator iget this "75 unable to decompress keygens. Run as Administrator,message path/file access error" press ok and get it again, one more press gives a runtime error 339 "richtx32.ocx or one of it's dependencies not correctly registered:a file is misssing or invalid.
    My account is an admin account and I'm using Vista home premium. Has anyone come across this? Am I being a total numpty and missing something?


    Fight my brute!
    http://mocho-gorro.mybrute.com

  8. #108
    DF Moderator Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,912
    Thanks
    77
    Thanked:        600
    Karma Level
    622

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Quote Originally Posted by spookythang View Post
    When running albert's easy activator iget this "75 unable to decompress keygens. Run as Administrator,message path/file access error" press ok and get it again, one more press gives a runtime error 339 "richtx32.ocx or one of it's dependencies not correctly registered:a file is misssing or invalid.
    My account is an admin account and I'm using Vista home premium. Has anyone come across this? Am I being a total numpty and missing something?
    Not got (& don't want) vista, so can't help with this problem, but have a look at this new activation programme -
    [Only registered and activated users can see links. ]

  9. #109
    DF PiMP spookythang's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    uk
    Posts
    465
    Thanks
    9
    Thanked:        4
    Karma Level
    190

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Cheers, that should do the trick, nicely designed too. Bloody totom's out of power now, will try it out later. Thanks again.


    Fight my brute!
    http://mocho-gorro.mybrute.com

  10. #110
    DF PlaYa cloudy73's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    ..Hyperspace..
    Posts
    663
    Thanks
    248
    Thanked:        43
    Karma Level
    173

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Excellent guide!

    Using this and the new BBTools now running TomTom ONE v3 with navcore 8.417, Boot 5.5106 with the V825.2157 UK maps, with all my speedcamera info back in.

    Perfect!

    Thanks again!
    [Only registered and activated users can see links. ]

  11. #111
    DF PlaYa ratty's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    somewhere
    Posts
    520
    Thanks
    14
    Thanked:        55
    Karma Level
    223

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Updated my 3 year old tomtom 700 yesterday for the first time.. thanks for making this very easy guide...

    THNAK YOU

  12. #112
    DF Jedi ThE gOg's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    uk
    Posts
    2,016
    Thanks
    76
    Thanked:        1
    Karma Level
    287

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    whereabouts do i find the meta.txt for alberts easy activator? the "download alberts meta.txt" is greyd out?

    edit: found it, many thanks to the op
    Last edited by ThE gOg; 8th August 2009 at 03:24 PM.

  13. #113
    DF Member Orac's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Geordieland
    Posts
    36
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Thanks For This

  14. #114
    DF Jedi jackdaniels's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    London
    Posts
    1,269
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    278

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Thanks for putting this guide up! I have tomtom one and i want to buy a memory card for it so i can put more maps on but i cant seem to find sd cards bigger than 2gb that arn't SDHC. I think that 2gb is not enough space. These new cards will not work in my tomtom right? Anyone know where i can get a 4gb card? Thanks

  15. #115
    DF Moderator Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,912
    Thanks
    77
    Thanked:        600
    Karma Level
    622

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Quote Originally Posted by jackdaniels View Post
    Thanks for putting this guide up! I have tomtom one and i want to buy a memory card for it so i can put more maps on but i cant seem to find sd cards bigger than 2gb that arn't SDHC. I think that 2gb is not enough space. These new cards will not work in my tomtom right? Anyone know where i can get a 4gb card? Thanks
    Not 100% sure, but I think if you are using a newer bootloader you can use larger SDHC cards.

  16. #116
    DF Wh0re rugrat's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Hull
    Posts
    246
    Thanks
    2
    Thanked:        0
    Karma Level
    247

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Thats right russ updated my go 300 bootloader to 5 *** and it can run up to 32 gig cards..
    Neil.....TomTom go300/500/730..Mio p550......2.8 lwb pajero exeed,where cant I go.
    Firmware:8.4.1..Western Europe 855.2880 and lots of others

  17. #117
    DF Jedi jackdaniels's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    London
    Posts
    1,269
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    278

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Sweet ill get an SD card ordered then. Thanks for the info.

  18. #118
    DF Super Moderator
    DejaVu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Essex
    Posts
    9,038
    Thanks
    1,802
    Thanked:        3,941
    Karma Level
    948

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    Got UK & Ireland on my TT. I'm going to Crete 2mora and wanna use my phone over there with it on.

    Anyone
    a) Know the map I need (Have got Southern Europe and Western Europe (2GB).
    b) Know how I can activate it? I've tried the above and it doesnt seem to work, is it the Map version perhaps?


  19. #119
    DF Moderator Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,912
    Thanks
    77
    Thanked:        600
    Karma Level
    622

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    What version of Tomtom have you got & what is the map version number ?
    The new v8** maps will not work with TTv6

  20. #120
    DF Super Moderator
    DejaVu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Essex
    Posts
    9,038
    Thanks
    1,802
    Thanked:        3,941
    Karma Level
    948

    Default Re: New guide for updating Tomtom units

    The version on my phone is TomTom Navigator v7.915.916.

    The Map's I'm attempting to put on are - (According to BBS)

    Southern_Europe-35.meta - OK
    Version = 830
    Build = 2305
    Map ID = 564560151

    &

    Western_and_Central_Europe_2GB-70.meta - OK
    Version = 835
    Build = 2419
    Map ID = 1892086131


Page 6 of 12 FirstFirst ... 234567891011 ... LastLast

Similar Threads

  1. [NEW] Activation tools & guide for updating tomtom maps (May 2015)
    By Russ in forum GPS / SatNav / Dashcam
    Replies: 1
    Last Post: 11th July 2015, 11:19 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 22nd July 2014, 10:36 PM
  3. [REQUEST] green light issue tomtom units
    By Detector in forum GPS / SatNav / Dashcam
    Replies: 1
    Last Post: 10th February 2014, 12:06 AM
  4. [NEW] ***Keygen for Dedicated Tomtom Units*** [UPDATED MAY 2011]
    By Russ in forum GPS / SatNav / Dashcam
    Replies: 134
    Last Post: 7th June 2011, 08:39 AM
  5. fs tomtom units
    By wreksta in forum Buy, Sell and Trade
    Replies: 1
    Last Post: 7th March 2006, 10:25 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •