Close

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    DF Rookie klamath's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default Doctor V64 Repairs

    Does anyone know where i can get a V64 repaired in the UK. I have two dead units that require attention.

    Any help would be appreciated.

  2. #2
    DF PiMP bobbydavro's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    UK
    Posts
    360
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    208

    Default

    Man they are shit aren't they I've had and sold several of these units and they have all just about died...

    You used to be able to pick up a few parts from Madeira games but they got warned by Ninty. Maybe a couple of the HK suppliers can still get parts.

    DCSLinks
    Lan-Kwei
    Lik-Sang

  3. #3
    DF Rookie g|zzE's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    UK
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    what is wrong with them ???

    i may be able to help you out.

    Is there a clicking sound when you turn the unit on ???

    let me know , i will see what i can do.

  4. #4
    DF Admin maltloaf's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Hereford, Here
    Posts
    15,850
    Thanks
    884
    Thanked:        1,164
    Karma Level
    1328

    Default

    i'd be happy to take a look too, describe the symptoms a bit please
    Facebook: [Only registered and activated users can see links. ] Garmin Connect: [Only registered and activated users can see links. ]
    Strava: [Only registered and activated users can see links. ]
    Lenovo Yoga 900 Pro i7
    iMac 21.5" 2.7GHz Core i5 8GB
    iPhone 7 plus 128GB
    iPad Pro WiFi 32GB
    iPad Air WiFi + Cellular 16GB

  5. #5
    DF PiMP bobbydavro's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    UK
    Posts
    360
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    208

    Default

    well I have dead one and basically the buttons have stopped working!

    Apparently this is quite a common problem. Its a real pisser as it means you can't use the CD drive at all which means the only way to load games is by hooking it up to the PC and you all know how long it takes to send roms via the cable!!!

    any thoughts?

  6. #6
    DF MaSter harvey's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    uk
    Posts
    64
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    178

    Default

    man i thought i was the only one left with a doctor v64,
    and yes mine is shagged as well. same bobbydavro the buttons have stopped working. thought it might have been dry solder as i have not played it for years. but sods law, fancyed a game of ncw and it had stopped working.... so any help would be great. would love to play some of my n64 games again.


    p.s can i have your autograph Mr davro.........lol

  7. #7
    ABCMan
    Guest ABCMan's Avatar

    Default

    mine has died twice, i just opened it up and re seated the chips and connectors, most of the problems seem to be heat related with things creeping out of their sockets (like the early amiga 500's), its always cured it, mine is still running and i got it within 2 weeks of them coming out, and believe me its had some hammer

  8. #8
    DF MaSter harvey's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    uk
    Posts
    64
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    178

    Default

    i also got mine pretty much the same day they came out, a mate of mine went over to hong kong and bought a couple back with him. 530 with the n64. and boy has mine had some hammer, the n64 that is...... i will give it a go resitting the chips on the board...
    and see what happens.
    cheers..

  9. #9
    DF PiMP RowaN's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Karamoon
    Posts
    405
    Thanks
    16
    Thanked:        42
    Karma Level
    218

    Default

    I got 2 spare 128M ram sticks for Doctor64 to sell.. ebay wont let me list them. Anyone wanna swap/buy em off me? Also I got around 10 or so replacement BIOS chips - swap out your bios if its dead (black screen).. black screen might be from a totally dead mobo or dead psu though.

  10. #10
    DF MaSter mintyfresh's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Manchester
    Posts
    51
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    191

    Default

    Does anyone know where i can still get a V64? I sold mine a while ago, but i wish i hadn't now

    The N64 is a great machine with some quite nice games.

  11. #11
    DF Jedi biggy7's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    North West
    Posts
    4,963
    Thanks
    69
    Thanked:        8
    Karma Level
    658

    Default

    anyone know where i can get hold of a power supply for a doctor v64?

    mine currently says:


    Switching power supply
    Model: BPS01
    Input: AC 200~240V
    Output: DC 12V 700mA
    DC 5V 1000mA
    anyone selling one?

    cheers!

  12. #12
    DF MaSter mintyfresh's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Manchester
    Posts
    51
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    191

    Default

    You can get a new power supply from:
    [Only registered and activated users can see links. ]

    It's $45 though, which i think is a bit steep but they are hard to get hold of

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •