Close

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    DF PiMP markscott75's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Holyhead, uk
    Posts
    287
    Thanks
    32
    Thanked:        5
    Karma Level
    181

    Help Netgear XE104 Homeplugs

    Hey Guys,

    Looking for a bit of help! Not sure if this is the right section?

    I have been running my home network using Netgear XE104 powerline homeplugs without problem,for a few years now and have upgraded my PC from Windows XP upto and eventually Windows 8. Now I have just purchased a couple more to extend the network, but I cannot get them paired upto my original set. I have tried installing the powerline encryption utility program but it doesnt detect any of the homeplugs. I have read online that netgear no longer support this product and was wondering if any of you networking genius' mighthave an idea on how to sort this?

    THanks in advance

  2. #2
    DF Jedi flipper321's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Essex
    Posts
    2,696
    Thanks
    11
    Thanked:        131
    Karma Level
    410

    Default Re: Netgear XE104 Homeplugs

    Might be a daft question but have you tried pairing when plugge into a socket right next to another that is already working on your network?

    Thanks to flipper321

    markscott75 (14th August 2014) 


  3. #3
    DF Super Moderator
    evilsatan's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Essex
    Posts
    19,957
    Thanks
    1,095
    Thanked:        3,188
    Karma Level
    1539

    Default Re: Netgear XE104 Homeplugs

    Usually they have buttons on them to aid pairing. Download the manual from the Netgear website and it should have instructions for your specific adapters

    Thanks to evilsatan

    markscott75 (14th August 2014) 


  4. #4
    DF VIP Member muttleymacclad's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Here
    Posts
    5,717
    Thanks
    931
    Thanked:        659
    Karma Level
    655

    Default Re: Netgear XE104 Homeplugs

    Have you purchased the exact same models as your originals?
    "When a naked man is chasing a woman through an alley with a butchers knife and a hard-on, I figure he isn't out collecting for the Red Cross." - 'Dirty' Harry
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Thanks to muttleymacclad

    markscott75 (14th August 2014) 


  5. #5
    DF PwNagE Mobileman's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    No.1 The Toon
    Posts
    6,429
    Thanks
    1,620
    Thanked:        1,042
    Karma Level
    695

    Default Re: Netgear XE104 Homeplugs

    New plugs on a different ring ?

    Thanks to Mobileman

    markscott75 (14th August 2014) 


  6. #6
    DF Super Moderator
    evilsatan's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Essex
    Posts
    19,957
    Thanks
    1,095
    Thanked:        3,188
    Karma Level
    1539

    Default Re: Netgear XE104 Homeplugs

    I assumed they were the same model but if they aren't then you might find the PC software won't work and the manuals often don't tell you how to connect different models. Assuming they use the same homeplug standard they should work together as long as they are on the same circuit but you will need to use trial and error to connect them. As mentioned above plug them in next to each other and try getting the manuals for both devices and work out how to pair them using their buttons.

    Thanks to evilsatan

    markscott75 (14th August 2014) 


  7. #7
    DF PiMP markscott75's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Holyhead, uk
    Posts
    287
    Thanks
    32
    Thanked:        5
    Karma Level
    181

    Default Re: Netgear XE104 Homeplugs

    They are the same model xe104, I have tried the manual which tells me to use the software. The software is not detecting the plugs and the software is not supported by windows 8. There are no buttons on the plugs. I will try plugging them into the same socket and see if that works. Thanks everyone

  8. #8
    DF PiMP markscott75's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Holyhead, uk
    Posts
    287
    Thanks
    32
    Thanked:        5
    Karma Level
    181

    Default Re: Netgear XE104 Homeplugs

    Hey guys, just to keep you informed, I managed to get the plugs working! The problem I had was win 8 doesn't do compatibility back as far as win xp sp2. So I used a friends laptop that is running win 7 and it worked.

    thanks for all the comments I really appreciate it!

Similar Threads

  1. [HELP] Homeplugs
    By pau1777 in forum PC Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 27th October 2011, 10:29 AM
  2. How to get the best out of homeplugs
    By Geko in forum DSL or Cable Broadband, Networking & Wireless
    Replies: 15
    Last Post: 16th February 2011, 12:17 PM
  3. [WANTED] Homeplugs
    By russbeer in forum Buy, Sell and Trade
    Replies: 20
    Last Post: 12th May 2010, 03:50 AM
  4. homeplugs or wireless
    By sniper in forum DSL or Cable Broadband, Networking & Wireless
    Replies: 15
    Last Post: 9th February 2010, 08:12 PM
  5. Max Value Homeplugs 200mb
    By Mr_Flash in forum PC Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 8th March 2009, 01:22 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •