HP Microserver MEGA thread

Thread: HP Microserver MEGA thread

  1. AP0ll0UK's Avatar

    AP0ll0UK said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Quote Originally Posted by Lou_smorals View Post
    Hi
    I changed from Xpenology to Unraid with HillJ's help and tbh everything is much smoother - anybody wanting to check it out remotely is welcome.
    Cheers
    LS
    Out of interest, did you migrate from Xpenology to Unraid while maintaining the integrity of your data, or did you have to rebuild your array once you'd built Unraid?

    Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
     
  2. Teajunkie's Avatar

    Teajunkie said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    I'm getting errors in plex too now when I try to view media even on my local network!
    the thing is it's happening on media I have a.ready watched months ago too.

    so I know it's not the server it's plex being a cnut about it.
    The issues only appear to have been since the previous two updates though.

    may be unrelated but my wifi and internet connection is really struggling at the minute where I can't even check my email without timeouts.
    My decal venture has taken over my dog tag business
    nice to be busy though.
    Instagram and twitter @mrteajunke.
     
  3. Lou_smorals's Avatar

    Lou_smorals said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Quote Originally Posted by AP0ll0UK View Post
    Out of interest, did you migrate from Xpenology to Unraid while maintaining the integrity of your data, or did you have to rebuild your array once you'd built Unraid?

    Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
    Hi
    Total rebuild m8, I have a cheap Dell T20 server that I used to port everything to then port back when new OS and array.
    LS
    Dear Lord, please grant me the ability to punch people in the face over Standard TCP/IP
     
  4. AP0ll0UK's Avatar

    AP0ll0UK said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Thanks mate. Sounds like it was worth it
     
  5. DJ Overdose's Avatar

    DJ Overdose said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Quote Originally Posted by Teajunkie View Post
    I'm getting errors in plex too now when I try to view media even on my local network!
    the thing is it's happening on media I have a.ready watched months ago too.

    so I know it's not the server it's plex being a cnut about it.
    The issues only appear to have been since the previous two updates though.

    may be unrelated but my wifi and internet connection is really struggling at the minute where I can't even check my email without timeouts.
    Been swerving plex server updates for a while.

    Can u down date to confirm if that's the issue?


    DJ OD
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]
     
  6. Lou_smorals's Avatar

    Lou_smorals said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Hi
    My German friend has a gen 8 with Xpenology and added a series in AVI format - Plex doesnt see it, so he convert to MKV and still doesnt see it but see's all others ok. i have tried messing around with permissions but still no joy, any ideas guys?
    Thanks
    LS
    Dear Lord, please grant me the ability to punch people in the face over Standard TCP/IP
     
  7. Teajunkie's Avatar

    Teajunkie said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    A lot of my files are .avi and im using xpenology with no issues.
    get him to install the video station from the package center it has lots of codecs which may help.
    and try FFmpeg from the synocommunity sources.

    i don't have either installed now but i know it helped playback over the local network when i was using my now tv boxes.
    My decal venture has taken over my dog tag business
    nice to be busy though.
    Instagram and twitter @mrteajunke.
     
  8. evilsatan's Avatar

    evilsatan said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Did you manually refresh the library in PMS? I think AVI is fine unless it's a weird codec. Out atm so can't go too in depth right now!

     
  9. Lou_smorals's Avatar

    Lou_smorals said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Hi
    we refreshed several times and scanned several times but they just dont get found in library...thanks guys.
    LS
    Last edited by Lou_smorals; 5th May 2017 at 06:18 PM.
    Dear Lord, please grant me the ability to punch people in the face over Standard TCP/IP
     
  10. satzzz's Avatar

    satzzz said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Quote Originally Posted by Lou_smorals View Post
    Hi
    My German friend has a gen 8 with Xpenology and added a series in AVI format - Plex doesnt see it, so he convert to MKV and still doesnt see it but see's all others ok. i have tried messing around with permissions but still no joy, any ideas guys?
    Thanks
    LS
    Series and episodes named correctly?

    Sent from my LG-H815 using Tapatalk
    Just use enough water to cover your vegetables,the same goes for when you're having a bath....
     
  11. Lou_smorals's Avatar

    Lou_smorals said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Hi
    Yes m8, things are grim now, not seeing anything he adds, he losing it in German now so i left him to it till he cools down :-)
    Dear Lord, please grant me the ability to punch people in the face over Standard TCP/IP
     
  12. Teajunkie's Avatar

    Teajunkie said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    It might be my wifi?

    EE are sending out a replacement router even at 1cm from router speedtest is 0.8mb then jumps to 35mb then back down to 0.8mb
    Cant even check emails i have to pair my phone to the laptop or ipad for internet.

    So i will report as soon as the new router is up and running.
    My decal venture has taken over my dog tag business
    nice to be busy though.
    Instagram and twitter @mrteajunke.
     
  13. Teajunkie's Avatar

    Teajunkie said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Lou im sure this has something to do with the folder permissions i vaguely remember this happening to me.
    Is he adding the files to the same folder as the other video files he already had??
    My decal venture has taken over my dog tag business
    nice to be busy though.
    Instagram and twitter @mrteajunke.
     
  14. Lou_smorals's Avatar

    Lou_smorals said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Quote Originally Posted by Teajunkie View Post
    Lou im sure this has something to do with the folder permissions i vaguely remember this happening to me.
    Is he adding the files to the same folder as the other video files he already had??
    Yes m8, he is. I tried to help in Team viewer but he has xpenology in German (obviously) and I dont use it anymore and he was getting really frustrated with the issue - told him to go cool down :-(
    LS
    Dear Lord, please grant me the ability to punch people in the face over Standard TCP/IP
     
  15. Teajunkie's Avatar

    Teajunkie said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    uninstall pms then reinstall, it would only take 1 minute then rescan and reboot the server it's surprising how many issues can be fixed in xpenology with a reboot.

    check the permissions in privileges if he has sc-media sc-download and anything else with sc- prefix check the permissions this is what fucked my plex and downloads up I don't remember where it appeared from but that was the cause of my problems.

    [Only registered and activated users can see links. ]

    You our need to check that the groups have the folder permissions set too.

    [Only registered and activated users can see links. ]
    Last edited by Teajunkie; 5th May 2017 at 08:53 PM.
    My decal venture has taken over my dog tag business
    nice to be busy though.
    Instagram and twitter @mrteajunke.
     
  16. Lou_smorals's Avatar

    Lou_smorals said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Hi
    Thanks m8, no success :-(
    thanks
    LS
    Dear Lord, please grant me the ability to punch people in the face over Standard TCP/IP
     
  17. Lou_smorals's Avatar

    Lou_smorals said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Hi
    Problem solved - changed name of files, seemingly in German plex files need to be called SxxPTxx not SxEx like here as they call them parts not episodes ffs.
    Many thanks
    LS
    Dear Lord, please grant me the ability to punch people in the face over Standard TCP/IP
     
  18. Lou_smorals's Avatar

    Lou_smorals said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Hi
    I cannot see anything that represents an upgrade for me :-(

    [Only registered and activated users can see links. ]

    LS
    Dear Lord, please grant me the ability to punch people in the face over Standard TCP/IP
     
  19. evilsatan's Avatar

    evilsatan said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    Quote Originally Posted by Lou_smorals View Post
    Hi
    I cannot see anything that represents an upgrade for me :-(

    [Only registered and activated users can see links. ]

    LS
    I won't be upgrading, it looks like it's aiming for the media server market and my Gen8 is doing just fine. Does look real nice though!

     
  20. Lou_smorals's Avatar

    Lou_smorals said:

    Default Re: HP Microserver MEGA thread

    UNRAID users
    If you use unRAID and an O/S and Hillj00 is not available to help, as he did with myself many times (he is brilliant with unRAID ) I found this video which is a big help ===> [Only registered and activated users can see links. ]


    LS
    Last edited by Lou_smorals; 21st August 2017 at 09:38 PM.
    Dear Lord, please grant me the ability to punch people in the face over Standard TCP/IP