Close

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    DF Super Moderator
    DejaVu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Essex
    Posts
    9,103
    Thanks
    1,836
    Thanked:        3,998
    Karma Level
    960

    Default Remote Desktop - Windows 10 Upgraded from 7 Ultimate

    Any ideas?

    I've done it this way loads of times, but Remote Desktop on this one will not work, won't accept incoming connections and it's greyed out.

    HELP!
    Originally on a Domain, but logged in as Local Admin User when the screenshot taken. Whats Windows upgrade missed - can I remedy it?

    [Only registered and activated users can see links. ]


  2. #2
    DF Super Moderator
    evilsatan's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Essex
    Posts
    19,978
    Thanks
    1,097
    Thanked:        3,203
    Karma Level
    1542

    Default Re: Remote Desktop - Windows 10 Upgraded from 7 Ultimate

    I assume a clean/refresh install is a no-go? You can try "sfc /scannow" in an elevated command prompt to run the system file checker which may find an issue.

    Could it be a local/domain policy that has disabled it? Have you tried creating a new admin local account on there?

    Thanks to evilsatan

    Over Carl (25th July 2017) 


  3. #3
    DF Super Moderator
    DejaVu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Essex
    Posts
    9,103
    Thanks
    1,836
    Thanked:        3,998
    Karma Level
    960

    Default Re: Remote Desktop - Windows 10 Upgraded from 7 Ultimate

    Not sure about a local/domain policy. It's enabled on all windows 7 systems and even another windows 10 system I recently setup.

    Just made a new admin account and logging in now.

    Tried sfc \scannow but was taking an age. Will try again in a mo.

    Edit.
    New admin account is a no go. Still the same. I figure it's a fuck up during the upgrade process and thinking the only option is a clear install (pita!)

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk

    Thanks to DejaVu

    Over Carl (25th July 2017) 


  4. #4
    DF PwNagE beerman's Avatar
    Join Date
    May 2001
    Location
    29 Acacia Road
    Posts
    8,444
    Thanks
    1,077
    Thanked:        1,619
    Karma Level
    955

    Default Re: Remote Desktop - Windows 10 Upgraded from 7 Ultimate

    Try gpedit.msc and check Computer Configuration --> Policies -->Administrative Templates --> Windows Components --> Remote Desktop Session Host --> Connections.

    Thanks to beerman

    Over Carl (25th July 2017) 


  5. #5
    DF PlaYa MHP's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    The Clock End
    Posts
    550
    Thanks
    386
    Thanked:        323
    Karma Level
    95

    Default Re: Remote Desktop - Windows 10 Upgraded from 7 Ultimate

    Looks like your running version 1703. Lots of peeps complaining about the RDP problem in the creators update. It seems you need to install the remote desktop app from the Windows store to get it working again.

    [Only registered and activated users can see links. ]

    Thanks to MHP

    Over Carl (25th July 2017) 


  6. #6
    DF PwNagE Sanj[UK]'s Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Canada
    Posts
    5,759
    Thanks
    368
    Thanked:        286
    Karma Level
    648

    Default Re: Remote Desktop - Windows 10 Upgraded from 7 Ultimate

    turn windows firewall off

    Thanks to Sanj[UK]

    Over Carl (25th July 2017) 


  7. #7
    DF Super Moderator
    DejaVu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Essex
    Posts
    9,103
    Thanks
    1,836
    Thanked:        3,998
    Karma Level
    960

    Default Re: Remote Desktop - Windows 10 Upgraded from 7 Ultimate

    Still no go with this particular PC. I've installed 3 more since and all are working fine.

    Looks like its a one off and I'm going to have reinstall Windows 10 on it afterall.


  8. #8
    DF PlaYa MHP's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    The Clock End
    Posts
    550
    Thanks
    386
    Thanked:        323
    Karma Level
    95

    Default Re: Remote Desktop - Windows 10 Upgraded from 7 Ultimate

    Did you test all of the pc's on the same router. If so check your router settings for the IP/Mac of the PC that's having the problem. TCP Port 3389 and UDP port 3389 should be open.

  9. #9
    DF Super Moderator
    DejaVu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Essex
    Posts
    9,103
    Thanks
    1,836
    Thanked:        3,998
    Karma Level
    960

    Default Re: Remote Desktop - Windows 10 Upgraded from 7 Ultimate

    They all worked great on Windows 7. All ports correct. It was a simple upgrade to Windows 10 that greyed the option out.

    I think it's just a blip, although the other systems are completely identical and I've done nothing different at all. I must admit though, these latest installs were a lot quicker than the original 'test' install.

    Just going to bite the bullet and reinstall afresh. It only acts as a workstation anyway as they are served by roaming profiles and AD.

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk


Similar Threads

  1. Windows Remote Desktop...
    By -TheGame- in forum Microsoft Windows XP & Vista
    Replies: 8
    Last Post: 29th September 2006, 12:44 PM
  2. Windows remote desktop
    By MasterAbacus in forum Internet Connections & VPNs
    Replies: 13
    Last Post: 22nd September 2006, 12:28 PM
  3. The ultimate desktop....
    By chubblies in forum Funny Pictures
    Replies: 4
    Last Post: 6th May 2005, 12:44 AM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •