Close

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    DF PiMP josweet's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    uk
    Posts
    283
    Thanks
    98
    Thanked:        211
    Karma Level
    184

    Default Enable SatNav in Audi

    My daughter's A1 comes with built in SatNav which im told has to be enabled by Audi for around 400+ which is fookin ludicrous.
    Anyone know of anyway to get round this so she can loads on some maps and use it ?

  2. #2
    DF VIP Member stevo25's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    grim north
    Posts
    3,384
    Thanks
    1,502
    Thanked:        708
    Karma Level
    445

    Default Re: Enable SatNav in Audi

    Use Google , see pm

    Thanks to stevo25

    josweet (11th January 2019) 


  3. #3
    DF Jedi hoponbaby's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Posts
    1,020
    Thanks
    157
    Thanked:        233
    Karma Level
    283

    Default Re: Enable SatNav in Audi

    On a similar vein anyway to download up to date maps to a new SD card and make it work? Mrs's car had the SD card nicked so it has already been activated, Audi want nearly 300 for a new card otherwise it's taking a chance on ebay to buy one and hope it's the correct revision, not to mention they are almost certainly nicked so buying one seems to be encouraging the wankers.

  4. #4
    DF Jedi jimbo77's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Watford, Unite
    Posts
    2,353
    Thanks
    133
    Thanked:        87
    Karma Level
    302

    Default Re: Enable SatNav in Audi

    would be keen to understand how to overcome this as i have an audi a1 and would like to add SATNAV to the car without paying out a fortune to the greedy bastards @ Audi

  5. #5
    DF Jedi consoles's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Way out there
    Posts
    2,756
    Thanks
    372
    Thanked:        907
    Karma Level
    368

    Default Re: Enable SatNav in Audi

    If its anything like bmw you can find places which update the maps for a fraction of the cost.
    recently bought a bmw x1 which hadnt been updated since 2011, found a website for $49 for life updates.
    they send you a zip which contains the cars FSc code based on the last 7 digits of your vin code, place it on the root of a usb pop it in the car and 20 mins later all updated.

  6. #6
    DF General DogsBody
    Mickey's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Digital Forums
    Posts
    17,123
    Thanks
    1,999
    Thanked:        2,346
    Karma Level
    1286

    Default Re: Enable SatNav in Audi

    Same with mazdas satnav, which I can get for peanuts or pay 300 and upwards
    [Only registered and activated users can see links. ]

  7. #7
    DF PiMP josweet's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    uk
    Posts
    283
    Thanks
    98
    Thanked:        211
    Karma Level
    184

    Default Re: Enable SatNav in Audi

    Thanks Stevo, i have now have the files so now how to figure out what to do next.

  8. #8
    DF Jedi hoponbaby's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Posts
    1,020
    Thanks
    157
    Thanked:        233
    Karma Level
    283

    Default Re: Enable SatNav in Audi

    VW (and so presumably Audi) have the update files freely available on their website, but you require the original SD card - have read that they can't be cloned but that sounds like BS

  9. #9
    DF PiMP lou3b's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    blackburn
    Posts
    389
    Thanks
    61
    Thanked:        53
    Karma Level
    165

    Default Re: Enable SatNav in Audi

    Mickey, any help on my Mazda3 sat nav? from 2014. drove down to Northhampton last week and found whole new sections of motorway. and my satnav though I was offroading

  10. #10
    DF General DogsBody
    Mickey's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Digital Forums
    Posts
    17,123
    Thanks
    1,999
    Thanked:        2,346
    Karma Level
    1286

    Default Re: Enable SatNav in Audi

    [
    Quote Originally Posted by lou3b View Post
    Mickey, any help on my Mazda3 sat nav? from 2014. drove down to Northhampton last week and found whole new sections of motorway. and my satnav though I was offroading
    no matey, I tried to update my maps and It said my subs had ran out, not sure why as I thought they lasted 3 years. I`m gonna wait till warranty runs out in September then going to hack the info system also and use google maps.

    I have been using the Mazda maps in Leeds and there unbelievably inaccurate. I was going to a street just up from the tingley interchange (about half a mile) (which is right on the roundabout) the map was telling me to head back to Leeds on the M62, totally in the wrong direction and about 5 miles before you eventually get to somewhere where the maps would then re-route you back upto Dewsbury road.
    [Only registered and activated users can see links. ]

  11. #11
    DF Jedi consoles's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Way out there
    Posts
    2,756
    Thanks
    372
    Thanked:        907
    Karma Level
    368

    Default Re: Enable SatNav in Audi

    Worth a punt ?
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Also here for free
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Also here worth a try
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Thanks to consoles

    josweet (14th January 2019) 


  12. #12
    DF PiMP josweet's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    uk
    Posts
    283
    Thanks
    98
    Thanked:        211
    Karma Level
    184

    Default Re: Enable SatNav in Audi

    I contacted the ebay seller from above, however as i dont have "nav prep" he cant help.
    WTF
    nav prep is i have no idea. FFS, never easy
    Last edited by josweet; 14th January 2019 at 04:48 PM.

  13. #13
    DF VIP Member XBOX4LIFE's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    NEWCASTLE
    Posts
    2,843
    Thanks
    274
    Thanked:        115
    Karma Level
    358

    Default Re: Enable SatNav in Audi

    Quote Originally Posted by consoles View Post
    If its anything like bmw you can find places which update the maps for a fraction of the cost.
    recently bought a bmw x1 which hadnt been updated since 2011, found a website for $49 for life updates.
    they send you a zip which contains the cars FSc code based on the last 7 digits of your vin code, place it on the root of a usb pop it in the car and 20 mins later all updated.
    If any long standing members need BMW nav updates give me a shout I can get you updated for free

    Thanks to XBOX4LIFE

    consoles (16th January 2019) 


  14. #14
    DF Jedi ss30's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Oxford
    Posts
    4,966
    Thanks
    369
    Thanked:        595
    Karma Level
    522

    Default Re: Enable SatNav in Audi

    Quote Originally Posted by XBOX4LIFE View Post
    If any long standing members need BMW nav updates give me a shout I can get you updated for free
    That's very kind of you, I'll be in touch when mine runs out

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •