Close

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    DF Rookie tom_'s Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    chesterfield
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default mk3 golf mileage display fault

    hi, hope someone can help.

    my golf mk3 (95) mileage display lcd screen seems to be faulty and shows jumbled random information, sometimes part of the mileage and sometimes the service indicator . i bought a second hand replacement clock set with the intent of just swapping them over and getting the mileage altered, the unit's made by twr and needs to be reset by an eeprom connection - so i'm told. unfortunately the guy i asked to do the work was unable to reprogram the mileage.

    i wonder if anyone could advise if i could get round the problem by simply swapping the lcd panels over, or failing that swapping the eeprom chips over as i presume this is where the mileage data is stored?

    thanks

  2. #2
    DF Rookie realtim's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    UK
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default Re: mk3 golf mileage display fault

    Are they both TWR units? If not parts are not swapable. You can fit a VDO (complete unit) in the car too - just make sure its from a diesel if you car is diesel and vice versa for petrol. The rev counters are calibrated differently, and there would be a diesel heater lamp etc.


    Your problem sounds for the world like an LCD fault. A bad eeprom or data corrupt usually leaves a blank display.

    Hope this helps.

  3. #3
    DF Rookie tom_'s Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    chesterfield
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default Re: mk3 golf mileage display fault

    hi,

    thanks for that.

    they are both twr units with the same part number. i stripped the units down and swapped the lcd panels over and gave that a try but no joy, the exact same problem is still there. thought that sounded too easy!!

    i bought the new unit with the intention of just swapping them over and paying someone to alter the mileage, as i've no idea about how they work etc. the bloke that tried to do it said his equipment read the mileage but wouldnt alter it, he was talking about removing the eeprom but decided it was too risky.

    can anyone reset the twr unit or would it be easier to get a vdo one?

  4. #4
    DF VIP Member Samson's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    behide the mon
    Posts
    362
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    279

    Default Re: mk3 golf mileage display fault

    swap the eeprom from your old one onto the new one

  5. #5
    DF Rookie realtim's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    UK
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default Re: mk3 golf mileage display fault

    Yes, if you swap the eeprom from one dash into the other it might help, but if both dashes are reading gibberish, I'm not sure it will work.. TRW's fitted to Mk111 Golf are fairly easy to adjust the miles on if you have gear for doing that or know someone who has. But - hang on - if you are getting part of the mileage coming up on the LCD display, it seems more like an LCD fault, for example a bad connection between the board and the display. Possible ? .
    Last edited by realtim; 7th February 2004 at 08:54 PM.

  6. #6
    DF Rookie tom_'s Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    chesterfield
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default Re: mk3 golf mileage display fault

    thanks for the info.

    i noticed that the speedo was flickering at higher speeds too so thought best to get the mileage altered on the newer one. got another bloke to have a look and he's altered it no probs.

  7. #7
    DF VIP Member wiggi28's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    xanadu
    Posts
    3,038
    Thanks
    5
    Thanked:        4
    Karma Level
    494

    Default Re: mk3 golf mileage display fault

    send me the clocks and i will programme them
    thanks

Similar Threads

  1. New Corsa Mileage Correction
    By jasonrob1 in forum Digital Mileage Correction
    Replies: 14
    Last Post: 23rd August 2009, 11:01 PM
  2. Mileage correction laptop software.
    By flick in forum Digital Mileage Correction
    Replies: 16
    Last Post: 30th March 2005, 02:50 PM
  3. GOLF MK2 rev limiter
    By crack_it in forum Cars & Motorbikes
    Replies: 17
    Last Post: 1st October 2002, 10:00 AM
  4. Ladies Golf
    By ZX7R in forum Funny Pictures
    Replies: 3
    Last Post: 18th September 2002, 12:01 AM
  5. fault codes on astras
    By fireman2203 in forum Cars & Motorbikes
    Replies: 16
    Last Post: 30th August 2002, 10:40 AM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •