Close

Results 1 to 6 of 6

Thread: Is this "safe"

  1. #1
    DF Wh0re Wallace's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Manchester
    Posts
    124
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    247

    Default Is this "safe"

    I have a P4 1.MHz, 512M RD-RAM 400 FSB in an ABIT TH7-II RAID mobo. I have successfully overclocked the P4 to 1955MHz but this forces the memory to run at 460MHz. I achieved this by leaving the multiplier at 17 (locked anyway) and altering the bus speed from 100 to 115MHz. As the memory runs at bus * 4 that means the memory runs at 460 (115*4).
    The system is stable, I just wanted to know if you think that it is pushing the memory too far?
    There is no additional cooling, CPU temp is 40 - 45 deg. Cannot measure memory temp.

    Thanks.

  2. #2
    DF Jedi easy's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    scotland, UK
    Posts
    1,028
    Thanks
    5
    Thanked:        0
    Karma Level
    270

    Default Re: Is this "safe"

    Nice overclock mate :thumbs: have you got ram coolers? Maybe get them just to be on the safe side. Sounds as tho your ram is managing well though, what brand you got?

  3. #3
    DF Wh0re Wallace's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Manchester
    Posts
    124
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    247

    Default Re: Is this "safe"

    Quote Originally Posted by easy
    Nice overclock mate :thumbs: have you got ram coolers? Maybe get them just to be on the safe side. Sounds as tho your ram is managing well though, what brand you got?
    I think they are Samsung. Built this PC nearly 2 years ago now. I have been very pleased with it. Very stable. I would recommend another ABIT mobo to anyone.

    It's a little "old in the tooth" now. Hence me trying to O/C.

    No RAM coolers....yet!

    I've just read my original post, looks like I deleted my CPU speed. It is a P4 1.7Mhz.... DOH.....
    Last edited by Wallace; 24th February 2004 at 08:18 PM.

  4. #4
    DF Jedi easy's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    scotland, UK
    Posts
    1,028
    Thanks
    5
    Thanked:        0
    Karma Level
    270

    Default Re: Is this "safe"

    Ahh ok, i have abit, the ic7-max3 Still its always nice to overclock!! :thumbs

  5. #5
    DF PlaYa Violator's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Warrington
    Posts
    550
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    262

    Default Re: Is this "safe"

    If the system is stable (I presume you've checked this using Prime95 or Memtest), then I wouldn't worry, it's a relatively small overclock on the memory.

  6. #6
    DF Jedi harryb's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Dundee
    Posts
    3,128
    Thanks
    28
    Thanked:        8
    Karma Level
    372

    Default Re: Is this "safe"

    RDRAM is the kinda stuff that should put up with it anyway, that stuff is insane

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 1st May 2013, 04:16 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 13th September 2012, 11:10 AM
  3. audi a3 in "safe" mode?
    By xrwardy in forum Radio Decoding
    Replies: 4
    Last Post: 19th March 2005, 06:57 PM
  4. Resetting Phillips CAR400 from "SAFE"
    By avad in forum Radio Decoding
    Replies: 0
    Last Post: 31st March 2004, 09:57 PM
  5. Replies: 12
    Last Post: 18th November 2003, 01:37 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •