Close

Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 20 of 65
  1. #1
    DF VIP Member Bald Bouncer's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    UK
    Posts
    9,767
    Thanks
    4,162
    Thanked:        5,592
    Karma Level
    1111

    Changing DVD-Rom in Xbox

    Originally posted by Doc On www.worldxbox.co.uk

    Well I have an Xbox fitted with a Modification device so earlier on today I changed the DVD-rom drive in the Xbox to see what would happen.

    Drive used was a Pioneer DVD- 105SZ.
    First of all I had to set the drive to Slave and since the original drives power connector is different I had to use a splitter cable for it to power the Pioneer drive, so I took the power from the Hard Drive connector then attached the IDE cable from the original Drive to the Pioneer.
    Results were that the Xbox loaded all the cdr's I had that the original drive would not load, also the cdr games loaded much quicker due to it being a 40x reader and the dvdrs seemed a bit faster too hence the 16x DVD reader.
    The only problems I had was that it did not load any original games and that the Power connector on the original drive must include the eject signal because when pressing the eject button on the Xbox the Pioneer didn't eject but the original Drive did, also when u inserted the backup you had to power the machine OFF and then back on to boot the game as when u pressed the eject on the Pioneer it ejected the disc but the game was still playing.

    Here is a link to some media tested on an Xbox also I have managed to get the Vivastar Branded Cdrs to work without any problems. You can ether get em from Argos for a large amount of money or maybe try here

    Lets hope someone makes a DVD-rom drive for the Xbox that runs any kind of media

  2. #2
    DF Rookie B0MBACI's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Rdam
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    Great job did it load the backup dvd-r 's ? If so we can use this dvd rom would buy any original too

  3. #3
    DF Moderator EvilBoB's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Bedfordshire
    Posts
    6,353
    Thanks
    583
    Thanked:        620
    Karma Level
    586

    Default

    Great.. People are finally starting to fiddle with their XBoxes! This drive swap method looks like it could prove nice.

    Any chance of some timings of loading games?
    DF Moderator
    XBox One | Panasonic 4k | MS Surface Pro 3 | 3DSXL | WiiU | RPi3
    XBL : TheSumOfAllEvil

  4. #4
    DF Admin maltloaf's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Hereford, Here
    Posts
    16,051
    Thanks
    951
    Thanked:        1,258
    Karma Level
    1213

    Default

    i swapped mine out for a LG8160B dvdrom

    Same results really..

    All dvd-r, dvd-rw, cd-r, cd-rw worked
    originals did not.

    what really amazed me was the speed.. cdr games loaded like lightning !

    I'm gonna have a poke about to see if i can do something about the eject.

    maltloaf
    Facebook: http://facebook.com/maltloaf Garmin Connect: http://connect.garmin.com/profile/maltloaf_df
    Strava: https://www.strava.com/athletes/2631290
    Surface Book i5
    iMac 21.5" 2.7GHz Core i5 8GB
    iPhone X 256GB
    IPad Pro 9.7" WiFi 128GB
    iPad Air WiFi + Cellular 16GB

  5. #5
    DF Rookie Sonics's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    US
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    don't know if this would help any, but in my macintosh G4 the eject button on the drive is disabled so to say and instead you have to use the keyboard to get it to eject. This works with any drive you put in there though.

    I guess after re-reading that it doesn't help damn.

  6. #6
    DF VIP Member harryb's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Dundee
    Posts
    3,128
    Thanks
    28
    Thanked:        8
    Karma Level
    385

    Default

    hey this sounds pretty class, can you use any cdrom drive because i have kenwood 52 speed and that would obviously be fast as fcuk

  7. #7
    DF Member oka97's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    England, London
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    Kenwood make excellent blenders

  8. #8
    sword70
    Guest sword70's Avatar

    Default

    sorry to seem stupid but was this xbox chipped
    also anyone know if the xbox dvdrom gets picked up on a pc in win2k or xp and able to view disk contents

  9. #9
    ps2girl
    Guest ps2girl's Avatar

    Default Re: Changing DVD-Rom in Xbox

    Originally posted by Bald Bouncer
    Well I have an Xbox fitted with a Modification device so earlier on today I changed the DVD-rom drive in the Xbox to see what would happen.

  10. #10
    DF Rookie B0MBACI's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Rdam
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    Will try too swap mine when i fitted in the modchip i have an 105-SZ too

    But could some one with a chip can try a normal cd-rom player if that works too.

    Btw i think the eject button must work with a hacked firmware for the cd rom drive, enigmah crew maybe

    And also the dvd drive of the xbox has a yellow cables asswel are those the power cables or the audio ?

  11. #11
    DF Admin maltloaf's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Hereford, Here
    Posts
    16,051
    Thanks
    951
    Thanked:        1,258
    Karma Level
    1213

    Default

    the yellow cable is power/eject etc.. i am working on identifying them so a permanent solution can be found

    maltloaf
    Facebook: http://facebook.com/maltloaf Garmin Connect: http://connect.garmin.com/profile/maltloaf_df
    Strava: https://www.strava.com/athletes/2631290
    Surface Book i5
    iMac 21.5" 2.7GHz Core i5 8GB
    iPhone X 256GB
    IPad Pro 9.7" WiFi 128GB
    iPad Air WiFi + Cellular 16GB

  12. #12
    DF VIP Member ultra238a's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Here, there an
    Posts
    549
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    290

    Default

    Anybody got an online source for these Pioneer 105sz drives in the UK?

    Thanks

    Ultra238a
    I feel the need, the need for speed. ;-)

  13. #13
    DF Admin maltloaf's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Hereford, Here
    Posts
    16,051
    Thanks
    951
    Thanked:        1,258
    Karma Level
    1213

    Default

    Originally posted by partyman
    Can any verify if a DVD will play with the new drive in? I havn't got a DVD playing kit you see. Cheers.

    PM
    right tested this with my LG drive... Movies do NOT work

    Tested various region 2 movies, with UK dongle.

    another thing to look at

    maltloaf
    Facebook: http://facebook.com/maltloaf Garmin Connect: http://connect.garmin.com/profile/maltloaf_df
    Strava: https://www.strava.com/athletes/2631290
    Surface Book i5
    iMac 21.5" 2.7GHz Core i5 8GB
    iPhone X 256GB
    IPad Pro 9.7" WiFi 128GB
    iPad Air WiFi + Cellular 16GB

  14. #14
    St00kie
    Guest St00kie's Avatar

    Default

    i have done a quick pinout of the yellow connetor block

    here we go.






    in the setup i found
    4 x 1.7v +
    2 x 5v +
    2 x 12v +
    1 x 3.2v +
    3 x Ground

    i presume the 1.7v+ will be audio lines ???

    a little thought ...

    has anyone opend the drive and watched an original game disk load ?? do original games still spin the same direction ??

    In primo dvd it says the disks are reverse track stamped disks
    i was wondering if maybe the drive has 2 sets of 5v and 12v that the polarity can be reversed so that the disk may spin the wrong direction and read the disk correctly ( just a thought) as other ppl say when a pc dvdrom drive is fitted it will not read original games

  15. #15
    Arakon
    Guest Arakon's Avatar

    Default

    the disc spins the very same as in any other drive.

  16. #16
    DF Rookie capt_peo's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    19
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    I think any dvd drive should work, not just the Pioneer. If u get to fix the eject problem it wold very easiyl replace the xboxs drive. And to try and put the xboxs drive in the pc to read the xbox games would be nice too.

  17. #17
    Arakon
    Guest Arakon's Avatar

    Default

    since the xbox checks the drive ID and/or firmware, not just any drive will work. the pioneer drive works cause that's what they use in some xboxes, but with modified firmware.
    connecting the xbox drive to PC doesn't work at this time either, it'll identify to the BIOS, but is not even detected by windows at all.. as if the drive doesn't exist.

  18. #18
    DF VIP Member fonetech's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Gateshead
    Posts
    2,411
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    417

    Default

    I have tested 3 drives and will test 3 more tomorrow

    here are the 3 I have tested and the results

    PIONEER DVD-106S = Bulkpaq DVDR - 100% Boot / Unbranded Silver Top DVDR - 100% Boot

    SAMSUNG DVD MASTER 16E SD-616 = Bulkpaq DVDR - 100% Boot / Unbranded Silver Top DVDR - Failed

    SONY DDU1621 = Bulkpaq DVDR - 100% Boot / Unbranded Silver Top DVDR - Failed

    STANDARD XBOX DRIVE = Bulkpaq DVDR - Booted some , some it never / Unbranded Silver Top DVDR - Failed

    The Pioneer was the fastest and booted everything

    tomorrow I will test the following

    Lite ON 16x
    Artec 16x
    Relisys 12x

  19. #19
    DF VIP Member Falcon's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    West Midlands
    Posts
    185
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default Change Case

    I have also tested the x-box with a Samsung and it plays all media , I am wondering if the guts of the roms can be put into the x/box dvd case so we can get them to fit in , Any one tried this yet ???

  20. #20
    DF VIP Member fonetech's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Gateshead
    Posts
    2,411
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    417

    Default

    it certainly looks possible

    but the eject button on the dvd may be a bit tricky to get right
    Last edited by fonetech; 30th May 2002 at 10:51 PM.

Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. MAC Address changing
    By Porthos in forum Internet Connections & VPNs
    Replies: 21
    Last Post: 8th January 2008, 09:51 PM
  2. Changing my status colour font..
    By dingle_666 in forum Forum Bug & Error Reports
    Replies: 1
    Last Post: 5th October 2002, 06:04 PM
  3. XBOX to XBOX using Flash to move files
    By FTLOSM in forum Microsoft Consoles
    Replies: 4
    Last Post: 2nd October 2002, 04:30 PM
  4. Skin Changing
    By FTLOSM in forum Microsoft Consoles
    Replies: 0
    Last Post: 28th September 2002, 02:22 AM
  5. changing factory ringtones
    By Futura in forum Unlocking Questions & Solutions
    Replies: 3
    Last Post: 1st September 2002, 03:27 AM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •