Close

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    DF Rookie PhAtfiSh's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Uk
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default HDD Upgrade Problems :/

    Firstly I did a search and didnt find anything of use, also i have checked out all the tutorials on this...

    Basically i got myself a nice 120gig to put in the box so i can put a load of divx on there.

    I have a pre-modded x-ecuter and it was working fine, i had previously installed the evo dash and backed up the xbox drives.

    So i zero'ed (fully) the new 120gig, checked it in winhex, its all zero'ed and the partions are present.

    I put in the new drive, but when i come to boot from the evox cd (that worked before) it wont boot up :/

    I get the red/green flashing, which i gather is normal for this process. But nothing boots so i cant ftp to the HD and set it up.

    It sounds like the cd is reading, just not booting...

    Any ideas on what could be the prob are much appreciated.

  2. #2
    DF Rookie eddy2's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    the moon
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    did you swith on the xbox withe the cdrw in the drive? it should boot up to the evo x menu.

    if you insert it after you started your xbox up you'll get the red/green flashing light.

  3. #3
    DF Rookie PhAtfiSh's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Uk
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    humm, when it turn on the box it resets it's self 3 times then powers up to the red/green flashing.

    It doesnt read from the dvd drive untill i press the eject button (the tray doesnt open). Then it trys to read the dvd and access the HD... :/
    Last edited by PhAtfiSh; 3rd September 2002 at 07:39 PM.

  4. #4
    DF Rookie eddy2's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    the moon
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    is the hd set on cable select?

  5. #5
    DF VIP Member
    gooch's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    UK
    Posts
    227
    Thanks
    0
    Thanked:        3
    Karma Level
    257
    Not quite sure what the hell im talking about..Just nod and i mite shut up......

  6. #6
    DF Rookie PhAtfiSh's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Uk
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    not its set to master eddy2, would that make a difference?

    i already checked those out gooch...

    Someone told me the it resetting 3 times before it trys to boot means theres a bios problem...

    Could swaping the HD damage anything else in the system, i doubt it would effect the bios. The x-ecuter was a pre-mod from BB, and it was working fine before... i supose all the taking apart could have shaken a connection lose...

    If you boot an x-box with a blank HD in and no evo x cd, should it just be a blank screen or should it load the animation. Cos mine i just a blank screen with red/green flashing.

    thanks

  7. #7
    DF Rookie eddy2's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    the moon
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    you should get the ms service screen.

  8. #8
    DF Rookie PhAtfiSh's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Uk
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    hrm well i dont...

  9. #9
    DF VIP Member Freaky's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Another Planet
    Posts
    6,950
    Thanks
    84
    Thanked:        9
    Karma Level
    624

    Default

    does it work again with the original hard drive in
    Through the darkness of futures past. The magician longs to see.
    One chance out between two worlds. Fire Walk With Me.

  10. #10
    DF Rookie PhAtfiSh's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Uk
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    no orginal dont working either...

  11. #11
    DF VIP Member
    TAR's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    My home
    Posts
    2,408
    Thanks
    284
    Thanked:        236
    Karma Level
    362

    Default

    Check the solder points on chip and wire, sounds like a dodgy connection. Also check horseshoe connection. Use a meter to check continuity.

  12. #12
    DF Rookie PhAtfiSh's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Uk
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    thanks for the help.

    I guess it must be the modchip then if i should be getting some sort of life from the box even with an empty HD, ill check it out.

  13. #13
    DF MaSter arrid's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    West Midlands
    Posts
    88
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    Tip for upgrading your HD, leave the CDRW in the drive, turn off, then back on, otherwise mine wouldn't read in time, tried to access the hd and kicked me to the service screen. Works fine now tho - and quieter/cooler than the original drive (now a Western Digital WD1200JB).

    If it still dosen't want to boot in time, dummy the evox cdrw :

  14. #14
    DF Admin maltloaf's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Hereford, Here
    Posts
    16,051
    Thanks
    951
    Thanked:        1,258
    Karma Level
    1213

    Default

    you definately have a solder/bios problem.. something has come loose somwhere


    maltloaf
    Facebook: http://facebook.com/maltloaf Garmin Connect: http://connect.garmin.com/profile/maltloaf_df
    Strava: https://www.strava.com/athletes/2631290
    Surface Book i5
    iMac 21.5" 2.7GHz Core i5 8GB
    iPhone X 256GB
    IPad Pro 9.7" WiFi 128GB
    iPad Air WiFi + Cellular 16GB

  15. #15
    DF VIP Member MajorFU's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    London
    Posts
    3,206
    Thanks
    106
    Thanked:        135
    Karma Level
    421

    Default

    i helped a m8 do this the other nite

    overall it was an easy mod but we wasted about 3/4 of an hour fekkin around with that formatpath command because we forgot to put the space after it

    boy does that make a difference

Similar Threads

  1. Anyone Having Problems With Loading Games After Evo X --->
    By Goldberg in forum Microsoft Consoles
    Replies: 7
    Last Post: 8th September 2002, 11:56 AM
  2. Problems with my Dongle
    By Valtaire in forum System Security
    Replies: 7
    Last Post: 1st September 2002, 10:53 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 31st August 2002, 04:18 PM
  4. quest to upgrade my PC
    By bluenose2000 in forum Cheapskates Corner
    Replies: 4
    Last Post: 29th August 2002, 07:05 PM
  5. neo 4 dvdr booting problems
    By tilt in forum Hall Of Shame
    Replies: 3
    Last Post: 29th August 2002, 12:57 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •