Close

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 30
  1. #1
    DF MaSter Bob Builder's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Yorkshire
    Posts
    77
    Thanks
    5
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    ip addresses !!!!

    Hi,

    Right, Got my xp box with an ip of 192.168.0.200.

    Changed my pc's ip to 192.168.0.201.

    Used connect on Flashfxp and put server or url: 192.168.0.200.
    filled in user name and password but will not connet!!

    I have tried changing the xbox ip to 169.254.249.247 to be in the same range as my pc but it will not save the ip, when i go back into my xbox the ip is back to the original.

    i am using windows xp, what am i doing wrong??
    Last edited by Bob Builder; 29th September 2002 at 12:53 AM.

  2. #2
    DF PwNagE Freaky's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Another Planet
    Posts
    6,938
    Thanks
    84
    Thanked:        9
    Karma Level
    615

    Default

    i dont know if this is what your doing m8, but someone else on here had a similar problem, and what he was doing wrong was not clicking on save and exit, but are you doing the same thing.

    i havent used it myself so dont know what it looks like or wots in it, is it much different from the first

    it was this thread, have you read it

    [Only registered and activated users can see links. ]
    Last edited by Freaky; 29th September 2002 at 01:47 AM.

  3. #3
    DF MaSter Bob Builder's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Yorkshire
    Posts
    77
    Thanks
    5
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    cheers, i was not selecting save and exit, but still cannot get my pc to read the xbox hard disk!!

  4. #4
    DF Jedi fe_man2000's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    St Albans
    Posts
    2,511
    Thanks
    0
    Thanked:        1
    Karma Level
    366

    Default

    why are you changing you PC IP ?
    Surely the PC is 192.68..0.1 by default, you dont need to change it. Remember the Xbox is getting the IP from the PC so its already on the network.

    Cheers
    Ironman

  5. #5
    DF Jedi Aido's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Carioca, Pragu
    Posts
    1,849
    Thanks
    1
    Thanked:        1
    Karma Level
    317

    Default

    No mate, in 2k / XP if it cannot contact a DHCP server it will automatically assume a 169.x.x.x address.

    When you turn on ICS for example you effectively turn your XP box into a simple DHCP server which then uses the 192.168.0.x addresses if that is what you have manually entered..

  6. #6
    DF MaSter Bob Builder's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Yorkshire
    Posts
    77
    Thanks
    5
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    Originally posted by fe_man2000
    why are you changing you PC IP ?
    Surely the PC is 192.68..0.1 by default, you dont need to change it. Remember the Xbox is getting the IP from the PC so its already on the network.

    Cheers
    Ironman
    .

    The xbox was used on another pc not part of my network.

    How do i find the ip address of my network, i did cmd then ipconfig. is this right?

    is it right that the xbox and pc have to be in the same range to recognise each other?

    which do i change the xbox's ip or the pc's ip, does it matter as long as they are in tge same range?

    Cheers

  7. #7
    DF Jedi Aido's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Carioca, Pragu
    Posts
    1,849
    Thanks
    1
    Thanked:        1
    Karma Level
    317

    Default

    Originally posted by Bob Builder
    .

    How do i find the ip address of my network, i did cmd then ipconfig. is this right?



    Yep


    is it right that the xbox and pc have to be in the same range to recognise each other?
    Yep. The exception would be if you wanted to connect the XBox to a routable LAN in a work environment etc.. Just set up the default gateway to the router and in theory anyone on the network could connect to your box..

    which do i change the xbox's ip or the pc's ip, does it matter as long as they are in tge same range?
    Cheers
    Doesn't matter mate, it's usually easier to go for the 192.168.0.x addresses as they're easier to remember...
    Last edited by Aido; 29th September 2002 at 08:01 PM.

  8. #8
    DF MaSter Bob Builder's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Yorkshire
    Posts
    77
    Thanks
    5
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    i must be doing something fukin wrong!!

    done cmd ipconfig and got 169.254.249.246.

    gone to xbox and set ip to 169.254.249.247.

    gone to flashfxp and tried to connect put xbox ip in and user name and password, fuk all!!

    any hints!!

  9. #9
    DF Jedi Aido's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Carioca, Pragu
    Posts
    1,849
    Thanks
    1
    Thanked:        1
    Karma Level
    317

    Default

    Can you ping the XBox - ie try the following from cmd promt:

    ping 169.254.249.247

    You should get a reply - if you get request timed out theres either a cable problem or the address isn't being saved...

    are they connected via a hub / switch or via a crossover cable??

  10. #10
    DF MaSter Bob Builder's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Yorkshire
    Posts
    77
    Thanks
    5
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    cross over cable, it not home made. ping timed out!

    what next?

  11. #11
    DF MaSter Bob Builder's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Yorkshire
    Posts
    77
    Thanks
    5
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    just pinged 169.254.249.246 and got a reply, not to up on networks, is my computer talking to itslef!!

  12. #12
    DF Jedi Aido's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Carioca, Pragu
    Posts
    1,849
    Thanks
    1
    Thanked:        1
    Karma Level
    317

    Default

    So, let me get this straight - your PC is as follows:

    IP: 169.254.249.246
    Subnet: 255.255.255.0 ??

    XBOX:

    IP: 169.254.249.247
    Subnet: 255.255.255.0 ??

    OK, try forcing the PC address to 192.168.0.100 & the XBox to 192.168.0.101

    The cable is going directly from Xbox to PC right?

    Are you sure it's a crossover cable??

    Do the connections in the cable look like this:



    If so have you got another PC you can check the cable on to see if it works???
    Last edited by Aido; 29th September 2002 at 08:14 PM.

  13. #13
    DF MaSter Bob Builder's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Yorkshire
    Posts
    77
    Thanks
    5
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    how do you force the pc ip to something else?

    do i need the evolutionx cd in the xbox?
    pc direct ot xbox no hub

    i bought the cable from the same place i got my xbox chipped, they said i could make my own cross over cable or they had some in stock.

    i go the local area connection and click properties, this gives me four types of conneciton, which do i change? (internet protocol tcp/ip?)
    Last edited by Bob Builder; 29th September 2002 at 08:18 PM.

  14. #14
    DF Jedi Aido's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Carioca, Pragu
    Posts
    1,849
    Thanks
    1
    Thanked:        1
    Karma Level
    317

    Default

    To force the IP in XP, erm.....

    Start, Settings, Network Connections, Local Area Connection

    Select Properties, then on the General tab there is a section labelled 'This connection uses the following items' - scroll down to Internet Protocol (TCP/IP)'

    Highlight this and hit Properties again.

    It will currently be set to 'Obtain an IP address automatically' - change this to 'Use the following IP address' and enter the IP there.

    Don't worry about the default gateway for now...

  15. #15
    DF MaSter Bob Builder's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Yorkshire
    Posts
    77
    Thanks
    5
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    thanks, ok, now what?

    the pc knows the xbox is there, when i turn of the xbox my pc say network cable unplugged!
    Last edited by Bob Builder; 29th September 2002 at 08:38 PM.

  16. #16
    DF Jedi Aido's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Carioca, Pragu
    Posts
    1,849
    Thanks
    1
    Thanked:        1
    Karma Level
    317

    Default

    Can you ping the XBox now?

    you havent got any personal firewall software enabled have you??
    Last edited by Aido; 29th September 2002 at 08:31 PM.

  17. #17
    DF MaSter Bob Builder's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Yorkshire
    Posts
    77
    Thanks
    5
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    no, cannot ping xbox and no firewall setup

  18. #18
    DF MaSter mince-n-taties's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Scotland
    Posts
    65
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    Originally posted by Bob Builder
    thanks, ok, now what?

    the pc knows the xbox is there, when i turn of the xbox my pc say network cable unplugged!
    unfortunately that just means that the PC has detected that the power was removed from the otherside of the cable...

    stick with 192.168.0.xxx this is a class C address and limits the ip search to just 254 hosts/networks...

    force PC to what been said before and fix ip static on the xbox to yes.

    cheers
    Mince

  19. #19
    DF MaSter Bob Builder's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Yorkshire
    Posts
    77
    Thanks
    5
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    no of the above setting are working, what does line status 100/full duplex meas?.

    what should my default gateway be?

    also,

    if i set both ip's to the same, when i turn on the xbox it says that to ips conflict so cable must be ok, right!
    Last edited by Bob Builder; 30th September 2002 at 08:20 PM.

  20. #20
    DF Jedi Aido's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Carioca, Pragu
    Posts
    1,849
    Thanks
    1
    Thanked:        1
    Karma Level
    317

    Default

    that sounds dodgy, the pc can see the Xbox as you say since it's picking up the duplicate IP.

    The line status is informing you of the speed & duplex settings, ie it's running at 100Mbp/s & full duplex means that it can send & receive simultaneously.

    So, set the PC IP to something else, increment the last octet by one (ie add one to the last number)

    Then, run the following from the command prompt, in the example below the XBox IP would be 192.168.0.101

    ftp 192.168.0.101

    What happens?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Mac Addresses
    By fitzybhoy in forum Internet Connections & VPNs
    Replies: 0
    Last Post: 1st August 2007, 11:04 PM
  2. Back to IP addresses
    By Snotty in forum PC Problems
    Replies: 11
    Last Post: 11th June 2005, 10:30 PM
  3. IP Addresses
    By AxE in forum Microsoft Windows XP & Vista
    Replies: 11
    Last Post: 30th January 2005, 03:29 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •