Close

Results 1 to 3 of 3

Thread: ethernet help

  1. #1
    DF Rookie supra 59's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    england
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default ethernet help

    hi all

    i have just baught a new xbox and i no nothing at all about them
    i have read some posts but all seems abit confusing.
    my first question is

    whats the ethernet port for can i connect it to my net work

    i have read some post about a media player do i have to have chips fitted for this

    if i need a chip for backups which is the best etc

    thanks in advance supra 59

  2. #2
    DF Jedi fe_man2000's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    St Albans
    Posts
    2,511
    Thanks
    0
    Thanked:        1
    Karma Level
    366

    Default

    hi, here a little overview of how this stuff works -

    The ethernet port is the port on the back of the box on the left handside (looking from the front of the box) - looks like a modem/phone socket. It is used to connect to a network card in your PC - if you have one - if not there about £10 to buy. You can use a cross over network cable (Cheap to buy) or the offical Microsoft linkup cable (very expensive) to link your Pc to the Xbox.
    This is the setup for copying data/games to and from your Xbox.

    As for the Mediaplayer - You cannot run any software or copied games or connect to your Xbox in anyway unless you have a chipped box. An unchipped box will only allow you to play original games/DVD movies.

    Which is the best chip ? tricky one - basically most of the new chips look good - I like the look of the Xodus - somtimes called the Matrix chip. There is no soldering involved at all etc. Other chips required a very good knowledge of soldering.

    Cheers
    ironman

  3. #3
    DF Rookie supra 59's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    england
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    0

    Default

    thanks very much for the reply fe_man2000
    i have just had my box chipped with the executer so the fun begins is there any good software i can now put on for the likes of multi region stuff and any other good stuff i do aleady have a home network setup on my computer thanks for any advice
    anyone can give cheers supra 59

Similar Threads

  1. Sky+/HD box's Ethernet connections?
    By Goldberg in forum Digital Satellite TV
    Replies: 2
    Last Post: 24th November 2006, 01:41 PM
  2. Ethernet
    By Sniper^uk in forum PC Problems
    Replies: 11
    Last Post: 12th September 2006, 10:15 AM
  3. New PS2 (3rd Oct) - Does it have Ethernet?
    By ultra238a in forum Sony Consoles
    Replies: 2
    Last Post: 17th September 2003, 10:23 AM
  4. What about ethernet?
    By HackAJack in forum Digital Satellite TV
    Replies: 1
    Last Post: 24th January 2003, 06:19 PM
  5. how to use ethernet ftp with new evo x
    By supra 59 in forum Microsoft Consoles
    Replies: 0
    Last Post: 19th October 2002, 10:21 AM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •