Close

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    DF Rookie noodler's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    152

    Default Upgrading from Ixtreme 1.6 question

    Hi all.
    Been a while since I played about with my 360 and it has still the drive (lite-on) flashed to Ixteme 1.6 (not been online so it has not been banned).

    Can I upgrade to the latest version simply using Jungleflasher or is there anything else I need to know first?

    Thanks in advance for any help

  2. #2
    DF Jedi raelmadrid's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Redmond, WA
    Posts
    4,563
    Thanks
    819
    Thanked:        703
    Karma Level
    572

    Default Re: Upgrading from Ixtreme 1.6 question

    you will need a ck3 and probe for liteon

  3. #3
    DF VIP Member XBOX4LIFE's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    NEWCASTLE
    Posts
    2,843
    Thanks
    274
    Thanked:        115
    Karma Level
    381

    Default Re: Upgrading from Ixtreme 1.6 question

    You won't need a probe if it's already flashed bud
    Just connect to a ck3 and dummy from ixtreme in JungleFlasher... simples

    I would check out the dash version though as you could have a JTAG'able box and it would be a real shame to waste it if you have
    Last edited by XBOX4LIFE; 5th October 2010 at 12:53 PM.

  4. #4
    DF Jedi tronads's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Blackpool
    Posts
    2,538
    Thanks
    87
    Thanked:        275
    Karma Level
    348

    Default Re: Upgrading from Ixtreme 1.6 question

    Quote Originally Posted by XBOX4LIFE View Post
    You won't need a probe if it's already flashed bud
    Just connect to a ck3 and dummy from ixtreme in JungleFlasher... simples
    If you have your old backup dummy.bin file (which you should !), simply power up the drive (you can use the xbox as a power supply), start JF, click Open Source Firmware, find your dummy.bin, click yes to the Auto-load question, then go to the MTK Flash32 tab, click Lite-on Erase, yes a couple of times, power cycle the drive, after which it will erase, then click Write, wait a min, then when done click Outro, and you're done.

    If you dont have the backup dummy.bin file, or you are in any doubt whatsoever that the dummy.bin file isnt from your drive, then go with the "Dummy from Ixtreme" option, but you will have to power the drive with the tray half open (check the latest JF guide), which is tricky to do if you dont have a ck3.

  5. #5
    DF Rookie noodler's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked:        0
    Karma Level
    152

    Default Re: Upgrading from Ixtreme 1.6 question

    Thanks.
    From when I first flashed the drive I do have the original dummy, key, identity files taken from the lite-on (took it 4 times to make sure the key was the same for all, and have it backed up on 2 other drives as well

    What I did find when going up to 1.6 was the original files did not contain the serial info. Never stopped it working, but I patched one set of the original files reading the codes of the labels as required.
    Did I have to do that? Has not stopped it working whatever the case.

    Also not been online with the box since about a month before the banhammer late on last year, so as far as I can tell it's not been banned (still getting valid warranty info when I check as the MS site). Last time I played a game online was a few months before that as well so I might have missed whatever MS was doing to spot the flashed drives (hopefully).

    Also, what is the significance of the box being JTAG'able? Mine was manufactured late July 2008, so it wasn't an early launch release.

    Lastly, since I aint sure about going online, is the latest version of Ixteme 'safe?' and can I upgrade the console software via PC Download and a USB key rather than having to go online for it?

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 23rd October 2011, 09:40 AM
  2. [HELP] Upgrading to iXtreme v1.51 from v1.4
    By DejaVu in forum Microsoft Consoles
    Replies: 12
    Last Post: 4th June 2009, 04:03 PM
  3. Replies: 36
    Last Post: 29th May 2009, 10:01 PM
  4. iXtreme 1.4 question
    By iNSPECTA in forum Microsoft Consoles
    Replies: 3
    Last Post: 19th July 2008, 09:37 PM
  5. Question Ixtreme on old Firmware,
    By cozzy in forum Microsoft Consoles
    Replies: 7
    Last Post: 26th September 2007, 10:57 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •