Close

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    DF Super Moderator
    DejaVu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Suffolk
    Posts
    9,136
    Thanks
    1,865
    Thanked:        4,067
    Karma Level
    991

    Help PC RAM Upgrade not working

    A mate of mine has been planning on upgrading his system by himself - with a little input from me.
    He's an old boy learning the ropes as a hobby and wanted to come out the otherside with an acheivement.

    PC = HP Pavillion Media PC M8070.uk
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Originally Vista, upgraded to Windows 7.
    Comes with 2x 1GB RAM DDR2 PC2-5300 555... [Only registered and activated users can see links. ].

    OK Cool. Upgrade required.
    So look up details of the Systems Motherboard -
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Nice. Discover board supports 4x 2GB DDR2 PC2-5300 (667 MHz). Sweet. 8GB/Quad Core system.

    Revisit eBay and Buy -
    [Only registered and activated users can see links. ] Twice

    Memory arrives, perfectly packaged, safe and sound. Installed in PC... Nothing. No beeps, no moaning, no BIOS screen. Blackness.

    So, think to self, Upgrade the BIOS, just in case. Visit HP's site, no BIOS files, not even the original for this systems motherboard.
    It's on v5.04 and I have googled and investigated that v5.09 DOES exist, but is like gold dust since HP do not host it. Found it on MediaFire... but install BIOS from mediafire? I think not.

    Anyone able to help with this, been an ongoing issue for a couple of weeks now and cannot for the life of me work out why it's not worked.

    --edit
    No idea why the [UPDATE] tag come up. Clicked [HELP] - as I'm completely usless and can't work this out myself - but can't change it now! A SMOD about?
    Last edited by DejaVu; 20th March 2014 at 10:06 PM.


  2. #2
    DF PiMP riget's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    uk
    Posts
    324
    Thanks
    21
    Thanked:        90
    Karma Level
    149

    Default Re: PC RAM Upgrade not working

    High density ram = very picky
    Buy some decent stuff

    Thanks to riget

    DejaVu (21st March 2014) 


  3. #3
    DF Jedi plug1's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    glesga
    Posts
    1,965
    Thanks
    383
    Thanked:        245
    Karma Level
    364

    Default Re: PC RAM Upgrade not working

    Have you tried 1 stick at a time ?

  4. #4
    DF Super Moderator
    DejaVu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Suffolk
    Posts
    9,136
    Thanks
    1,865
    Thanked:        4,067
    Karma Level
    991

    Default Re: PC RAM Upgrade not working

    Quote Originally Posted by riget View Post
    High density ram = very picky
    Buy some decent stuff
    Got to admit, didn't notice that. Perhaps thats what it is. I'll get him to return it and get hold of some Corsair or Crucial.
    Just the price of DDR2 is ridiculous.

    Quote Originally Posted by plug1 View Post
    Have you tried 1 stick at a time ?
    Yeah, tried that. Still no go.


  5. #5
    DF Jedi plug1's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    glesga
    Posts
    1,965
    Thanks
    383
    Thanked:        245
    Karma Level
    364

    Default Re: PC RAM Upgrade not working

    I had a look at the eBay ad , it says the ram only works on amd chipset ,that will be the problem .

    Thanks to plug1

    DejaVu (21st March 2014) 


  6. #6
    DF Jedi TotallyRandom's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Scotland
    Posts
    1,911
    Thanks
    158
    Thanked:        92
    Karma Level
    357

    Hardware Re: PC RAM Upgrade not working

    Don't bother with RAM form ebay no end of pain

    i always buy from here - [Only registered and activated users can see links. ]

    never once had to return the ram that i have bought for people
    Last edited by TotallyRandom; 21st March 2014 at 03:40 PM. Reason: UK link

  7. #7
    DF Probation Goldberg's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Landaaaan!
    Posts
    14,466
    Thanks
    1,333
    Thanked:        1,558
    Karma Level
    1172

    Default Re: PC RAM Upgrade not working

    I have to back up with the Crucial post.

    I tried ebay in the past and ended up with the wrong stuff/broken stuff etc.. Crucial has a tool that will choose the right one for you and I have never had an issue (until now.... it is bound to happen).
    We all make mistakes sometimes

  8. #8
    DF Super Moderator Over Carl's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    London
    Posts
    13,207
    Thanks
    4,352
    Thanked:        1,781
    Karma Level
    1324

    Default Re: PC RAM Upgrade not working

    DIMM [Only registered and activated users can see links. ] can occasionally cause issues.

  9. #9
    DF Jedi plug1's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    glesga
    Posts
    1,965
    Thanks
    383
    Thanked:        245
    Karma Level
    364

    Default Re: PC RAM Upgrade not working

    It's because it's high density ram, it only works on amd chipsets , the eBay add says that at the bottom ,

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 4th July 2010, 02:18 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: 14th February 2009, 01:08 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 23rd October 2002, 10:48 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 30th September 2002, 08:37 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •