Close

Results 1 to 6 of 6

Thread: S5 going abroad

  1. #1
    DF PlaYa tigro's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hartlepool
    Posts
    923
    Thanks
    87
    Thanked:        88
    Karma Level
    199

    Attention S5 going abroad

    Evening gents

    I am going to Spain tomorrow and just wondered what are the best methods of stopping being charged a fortune for overseas data? I dont want to switch off mobile data but any preventative measures would be appreciated.

    Phone is a Galaxy S5.

  2. #2
    DF Jedi Northernbloke's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Geordieland
    Posts
    3,040
    Thanks
    860
    Thanked:        325
    Karma Level
    451

    Default Re: S5 going abroad

    Depends on your network - I'm with 3 and sometimes use their Europass £5 a day for 24 hours unlimited roaming data (runs from midnight to midnight)

    Sent from my SM-G900F using Tapatalk

  3. #3
    DF Jedi Zoots's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Hoth
    Posts
    3,329
    Thanks
    1,648
    Thanked:        1,322
    Karma Level
    394

    Default Re: S5 going abroad

    Left it a bit late, but i usually check out the best PAYG deals for where we go and swap the sim out. Tell mates/family to use WhatsApp instead of texting to get hold of me.

  4. #4
    DF MaSter welshhaggis's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    South wales
    Posts
    68
    Thanks
    14
    Thanked:        17
    Karma Level
    97

    Default Re: S5 going abroad

    what network you on? and what plan? ee got unlimited texts and calls from abroad

  5. #5
    DF PlaYa tigro's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hartlepool
    Posts
    923
    Thanks
    87
    Thanked:        88
    Karma Level
    199

    Default Re: S5 going abroad

    Im on EE and the calls and texts arent a problem. I have 100meg daily bundles but dont really want my apps and background apps using my allocated data allowance.

  6. #6
    DF PwNagE Lighty's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Mancland™
    Posts
    5,995
    Thanks
    148
    Thanked:        277
    Karma Level
    708

    Default Re: S5 going abroad

    im on ee and have S5.......just been to benidorm with the lads, EE ius actually quite good, they wont physically allow you to eat up data, it warns you and then actually disables it, so you dont have to do anything really, what it does do is send you a txt saying click on this link if you want to buy 100mb or 200mb (Cant remember) of data that lasts 24 hours and thats only 3 quid... so as I was only therte for 3 days thats what I did and everything just functioned as normal.

Similar Threads

  1. [HELP] Using a SKY + box abroad.
    By flik in forum Digital Satellite TV
    Replies: 16
    Last Post: 19th May 2011, 09:09 PM
  2. Anyone taken there PS2 abroad?
    By TheDon in forum Sony Consoles
    Replies: 11
    Last Post: 7th May 2006, 05:52 PM
  3. sky plus abroad
    By bigjimfin in forum Digital Satellite TV
    Replies: 1
    Last Post: 1st March 2006, 03:07 PM
  4. how to txt abroad?
    By dan288 in forum Unlocking Questions & Solutions
    Replies: 2
    Last Post: 7th September 2004, 03:43 PM
  5. getting sky abroad
    By what_3_16 in forum Digital Satellite TV
    Replies: 4
    Last Post: 8th November 2002, 10:24 AM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •