Close

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 41 to 60 of 67

Thread: HP Microserver

  1. #41
    DF Jedi jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,229
    Thanks
    284
    Thanked:        342
    Karma Level
    345

    Default Re: HP Microserver

    Got home and hard drives had arrived so all good.
    Got them in and currently booting WHS from my USB drive.
    Here goes nothing then

  2. #42
    DF Jedi jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,229
    Thanks
    284
    Thanked:        342
    Karma Level
    345

    Default Re: HP Microserver

    Ok Ram in and being read ok.
    All drive in and running got WHS installed from my USB drive all good.
    Only problem is my serial isn't any good.
    Can anyone on here help me out please? Tell me a reputable place to get a serial from??

    Thanks in advance

  3. #43
    DF Super Moderator
    evilsatan's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Essex
    Posts
    20,221
    Thanks
    1,147
    Thanked:        3,359
    Karma Level
    1572

    Default Re: HP Microserver

    WHS2011 licences are practically impossible to get online now, I tried at the start of the year and all my orders were cancelled.

    Thanks to evilsatan

    jaygo (9th August 2014) 


  4. #44
    DF Jedi jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,229
    Thanks
    284
    Thanked:        342
    Karma Level
    345

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by evilsatan View Post
    WHS2011 licences are practically impossible to get online now, I tried at the start of the year and all my orders were cancelled.
    Managed to get it working and all booting up.
    Only problem now is it's not reading my WD RED drives but I think that's my fault they might not be pushed in properly

  5. #45
    DF PiMP keyser666's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    United Kingdom
    Posts
    275
    Thanks
    92
    Thanked:        152
    Karma Level
    103

    Default Re: HP Microserver

    Why did you go WHS and not ESX?

  6. #46
    DF Jedi jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,229
    Thanks
    284
    Thanked:        342
    Karma Level
    345

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by keyser666 View Post
    Why did you go WHS and not ESX?
    What's ESX?
    What's the difference?

  7. #47
    DF PlaYa andmor's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Newcastle
    Posts
    573
    Thanks
    81
    Thanked:        178
    Karma Level
    265

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by jaygo View Post
    What's ESX?
    What's the difference?
    ESXi is not an OS, but a hypervisor that allows you to run one or more OS's as virtual machines.

  8. #48
    DF Jedi jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,229
    Thanks
    284
    Thanked:        342
    Karma Level
    345

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by andmor View Post
    ESXi is not an OS, but a hypervisor that allows you to run one or more OS's as virtual machines.
    Can it run plex etc?

  9. #49
    DF PlaYa andmor's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Newcastle
    Posts
    573
    Thanks
    81
    Thanked:        178
    Karma Level
    265

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by jaygo View Post
    Can it run plex etc?
    It doesn't run anything as it's not an operating system.. its just a small piece of software that allows you to install several operating systems (WHS, Linux, Windows 7 etc) on one server as virtual machines.

  10. #50
    DF Jedi jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,229
    Thanks
    284
    Thanked:        342
    Karma Level
    345

    Default Re: HP Microserver

    OK Guys

    Ive been messing around so far and haven't really got anywhere.
    Basically Im looking for a simple OS that will let me run PLEX and not really have any hassles from.
    I toyed with the idea of using home server however with issues getting a serial and getting a stable install I am admitting defeat.
    Would Windows 7 or 8 be a good server base?
    Please be gentle I am coming from years on MAC and have only really been using windows for the last 8 months when I got a company laptop and the mandatory OS is Windows 7.

    Any help and advice is appreciated

    Jay

  11. #51
    DF MaSter spyke's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Warrington
    Posts
    72
    Thanks
    8
    Thanked:        16
    Karma Level
    231

    Default Re: HP Microserver

    Xpenology all the way, just stick DSM 5.0 gnoboot on a stick, insert the stick in the back and switch on....that easy

  12. #52
    DF VIP Member muttleymacclad's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Here
    Posts
    5,745
    Thanks
    946
    Thanked:        669
    Karma Level
    671

    Default Re: HP Microserver

    I've got WHs 2011 runing on my N54L.

    Got it 'legit' with Daz's Loader i think. Can't remember exactly now, I 'll have to look it up again. It's very stable.

    I run Plex on it and it happily sits behind the tv doing it's thing, never have to touch it really. Occasionally remote desktop into it but it's pretty seamless.
    Got couchpotato and sab running too.

    I was thinking about putting xpeneolgy on it as i had a synology NAS before which worked well.

    Edit: Ok so i must have put WHS 2007 initially with Daz's loader, but i guess after applying various updates that have come down it's defo running WHS 2011 now.

    mml
    Last edited by muttleymacclad; 12th August 2014 at 10:39 PM.

    Thanks to muttleymacclad

    jaygo (12th August 2014) 


  13. #53
    DF Jedi Lou_smorals's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    UK
    Posts
    2,371
    Thanks
    768
    Thanked:        621
    Karma Level
    423

    Default Re: HP Microserver

    Hi
    Or try UNRAID on a flash drive - free version
    LS
    Last edited by Lou_smorals; 12th August 2014 at 10:43 PM.

  14. #54
    DF Jedi jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,229
    Thanks
    284
    Thanked:        342
    Karma Level
    345

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by muttleymacclad View Post
    I've got WHs 2011 runing on my N54L.

    Got it 'legit' with Daz's Loader i think. Can't remember exactly now, I 'll have to look it up again. It's very stable.

    I run Plex on it and it happily sits behind the tv doing it's thing, never have to touch it really. Occasionally remote desktop into it but it's pretty seamless.
    Got couchpotato and sab running too.

    I was thinking about putting xpeneolgy on it as i had a synology NAS before which worked well.
    That's what I'm looking to do.
    Just down loaded freenas and may try that.

    Had a synology NAS before so may try xpenology.

  15. #55
    DF VIP Member muttleymacclad's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Here
    Posts
    5,745
    Thanks
    946
    Thanked:        669
    Karma Level
    671

    Default Re: HP Microserver

    I edited my post jaygo as you replying. I put WHs2007 on initially using daz's loader. It's since upgraded to 2011, without fuss.

    Thanks to muttleymacclad

    jaygo (12th August 2014) 


  16. #56
    DF Jedi jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,229
    Thanks
    284
    Thanked:        342
    Karma Level
    345

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by muttleymacclad View Post
    I edited my post jaygo as you replying. I put WHs2007 on initially using daz's loader. It's since upgraded to 2011, without fuss.
    Daft question time any idea where to get WHS2007?

  17. #57
    DF VIP Member muttleymacclad's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Here
    Posts
    5,745
    Thanks
    946
    Thanked:        669
    Karma Level
    671

    Default Re: HP Microserver

    I must have an iso of it somewhere i'm sure. I know i've got it on a bootable usb stick. If you want i can post it to you to copy.
    This is really odd. I've found an iso of WHS2011, so may be i did put that on it and use Daz's loader on it.
    Half way down the first post is a link to WHS 2011
    [Only registered and activated users can see links. ]

    I must have been dense because there isn't a WHS 2007. sorry.

    WHS2011 is definitely activated by Daz's loader 2.2.2. and that is what i'm running.
    [Only registered and activated users can see links. ]

    MML
    Last edited by muttleymacclad; 12th August 2014 at 11:27 PM.

    Thanks to muttleymacclad

    jaygo (12th August 2014) 


  18. #58
    DF Jedi jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,229
    Thanks
    284
    Thanked:        342
    Karma Level
    345

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by muttleymacclad View Post
    I must have an iso of it somewhere i'm sure. I know i've got it on a bootable usb stick. If you want i can post it to you to copy.
    That would be ideal fella.
    Let me know and I'll slip you come for beer and postage

  19. #59
    DF VIP Member muttleymacclad's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Here
    Posts
    5,745
    Thanks
    946
    Thanked:        669
    Karma Level
    671

    Default Re: HP Microserver

    LOL.
    Stop replying so quickly!!
    I've edited my post with the relevant links!
    If you still want i can send the stick up to you.

    Thanks to muttleymacclad

    jaygo (13th August 2014) 


  20. #60
    DF Jedi jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,229
    Thanks
    284
    Thanked:        342
    Karma Level
    345

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by muttleymacclad View Post
    LOL.
    Stop replying so quickly!!
    I've edited my post with the relevant links!
    If you still want i can send the stick up to you.
    Fella thanks for the help managed to get the version of WHS I had running and all is good.
    Got Plex downloaded and got the new server name all ready to go.
    I have 1 issue however.
    When I go to computer on the start menu I can't see the 3 WD RED drives I have put in.
    Is it me or should I be looking elsewhere for them??

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. DIY Microserver alternative
    By {{909}} in forum PC Hardware
    Replies: 39
    Last Post: 13th December 2017, 08:40 AM
  2. Microserver or Nas box?
    By Scottio200 in forum PC Hardware
    Replies: 31
    Last Post: 31st May 2015, 12:45 PM
  3. HP Microserver - red light
    By clankk in forum PC Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 24th August 2013, 10:12 AM
  4. [HELP] Plex on HP microserver
    By Lou_smorals in forum PC Software
    Replies: 7
    Last Post: 20th June 2013, 07:26 PM
  5. [HELP] HP Microserver
    By Latman in forum PC Hardware
    Replies: 5
    Last Post: 10th December 2012, 06:37 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •