Close

Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 20 of 67

Thread: HP Microserver

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    DF VIP Member
    jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,283
    Thanks
    290
    Thanked:        368
    Karma Level
    357

    Default HP Microserver

    Hi guys
    Am looking at buying one of these in a few weeks.
    I know loads of you have them on here what I would like to know is this.
    I've already got a 4tb USB 3 drive almost full of media and if I buy the server and a few small drives to start off can I still run the usb3 drive via the server at the same time?
    Also how easy is plex to set up on one of these micro servers?
    Finally would 137 sound about right for one of these delivered??

    Thanks in advance.

  2. #2
    DF Jedi Ashley's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London
    Posts
    2,060
    Thanks
    3,502
    Thanked:        503
    Karma Level
    286

    Default Re: HP Microserver

    The drive should run fine and just show up as another disk, plex is dead simple to set up just direct it to your media.

    If you want to set up shares via plex server there is a tutorial somewhere that Dejavu made for people.

    I'm not sure of price sounds about right, is that with cash back?

    Thanks to Ashley

    jaygo (28th July 2014) 


  3. #3
    DF VIP Member
    jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,283
    Thanks
    290
    Thanked:        368
    Karma Level
    357

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by Ashley View Post
    I'm not sure of price sounds about right, is that with cash back?
    There is no mention of cash back and that is direct from HP so comes with no drives either but I plan to pick up maybe a 1tb and either a small SSD for the OS or have the OS on a flash stick if that would work.

  4. #4
    DF Super Moderator
    evilsatan's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Essex
    Posts
    20,325
    Thanks
    1,183
    Thanked:        3,419
    Karma Level
    1588

    Default Re: HP Microserver

    The price is fine. I would buy 3TB WD Red drives to populate it as you will regret not doing this in the future. I believe they are down to 90 at ebuyer. Also I think if you use drive pooling you don't need to populate a raid array straight away so you can have a 3 to drive now and then add them as you need them. I haven't tried pooling before so someone else will be able to comment on this. I like to have redundancy on my drives so use raid 5, you can do the same with pooling (I think!).

    Thanks to evilsatan

    jaygo (5th August 2014) 


  5. #5
    DF Jedi akimba's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    UK
    Posts
    3,015
    Thanks
    1,144
    Thanked:        835
    Karma Level
    333

    Default Re: HP Microserver

    Yeah as Evil says bite the bullet and get the 3tb WD Reds and raid them, I was like u and yeah I will get them at some point but decided to buy them when got server in end as I prob still wouldn't of purchased them else

    I got 3x3tb raided as raid 5 so all my data is safe + I have 2tb drive for downloading to

    Thanks to akimba

    jaygo (5th August 2014) 


  6. #6
    DF VIP Member
    jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,283
    Thanks
    290
    Thanked:        368
    Karma Level
    357

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by akimba View Post
    get the 3tb WD Reds
    What's the difference between the reds and the greens??

  7. #7
    DF PwNagE beerman's Avatar
    Join Date
    May 2001
    Location
    29 Acacia Road
    Posts
    8,508
    Thanks
    1,098
    Thanked:        1,694
    Karma Level
    984

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by jaygo View Post
    What's the difference between the reds and the greens??
    The greens suffer from a problem with them dying after too many spin downs and spin ups. You can override this with the wdidle tool so they never spin down. The reds are designed for nas use and don't suffer from this issue although I've heard the 4tb reds do. I've got a mixture of reds and greens in my drobo, all of the greens have had the wdidle treatment and none have failed yet.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

    Thanks to beerman

    jaygo (5th August 2014) 


  8. #8
    DF PwNagE beerman's Avatar
    Join Date
    May 2001
    Location
    29 Acacia Road
    Posts
    8,508
    Thanks
    1,098
    Thanked:        1,694
    Karma Level
    984

    Default Re: HP Microserver

    You can use the USB3 drive but bear in mind that the server only has USB 2 ports. I bought a USB3 card off ebay for around 15.

    Thanks to beerman

    jaygo (5th August 2014) 


  9. #9
    DF Jedi TotallyRandom's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Scotland
    Posts
    1,910
    Thanks
    157
    Thanked:        91
    Karma Level
    354

    Default Re: HP Microserver

    i was just about to do the same lol you got a link for that price as i have a 256 SSD i was going to put in it

  10. #10
    DF VIP Member
    jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,283
    Thanks
    290
    Thanked:        368
    Karma Level
    357

    Default Re: HP Microserver

    Ok I now know the difference.
    I have just been on ebuyer and for the server and 2 red drives Im looking at 309
    Then over at crucial for another 4gb Ram Im looking at 38
    Then 15 for the USB 3 card
    So all in to kick me off Im about 365ish
    Sound about right guys??

    Now OS for it any recommendations??

  11. #11
    DF Jedi akimba's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    UK
    Posts
    3,015
    Thanks
    1,144
    Thanked:        835
    Karma Level
    333

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by jaygo View Post
    Ok I now know the difference.
    I have just been on ebuyer and for the server and 2 red drives Im looking at 309
    Then over at crucial for another 4gb Ram Im looking at 38
    Then 15 for the USB 3 card
    So all in to kick me off Im about 365ish
    Sound about right guys??

    Now OS for it any recommendations??
    Yep about right but u need 3 reds for a decent raid for redundancy (RAID5) if you got 2 then you can only mirror and that means losing 1/2 ur space. where as 3 means you will have 5.45TB of piece of mind storage ;-)

    OS wise I am running windows Home Server 2011

    Thanks to akimba

    jaygo (5th August 2014) 


  12. #12
    DF VIP Member
    jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,283
    Thanks
    290
    Thanked:        368
    Karma Level
    357

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by akimba View Post
    OS wise I am running windows Home Server 2011
    Just grabbed this. Will I be able to have this running from a 16gb cruiser flash drive?

  13. #13
    DF Super Moderator
    DejaVu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Suffolk
    Posts
    9,106
    Thanks
    1,854
    Thanked:        4,048
    Karma Level
    985

    Default Re: HP Microserver

    As usual, some really sound advice from the lads here. I not sure why, but I'm still to own one of these.
    Still trying to work out the attraction. Only thing pulling me towards one is power consumption.

    Thanks to DejaVu

    jaygo (5th August 2014) 


  14. #14
    DF Jedi Lou_smorals's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    UK
    Posts
    2,373
    Thanks
    769
    Thanked:        621
    Karma Level
    431

    Default Re: HP Microserver

    Hi m8
    I had two green wd drives and two reds, both greens failed after a short time but the reds give no issue. The greens are also much noisier than reds. If I were u I would buy one less drive for now and with money saved buy reds instead of greens
    Ls


    Sent from my iPad using Tapatalk HD

  15. #15
    DF PwNagE Mobileman's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    No.1 The Toon
    Posts
    6,440
    Thanks
    1,625
    Thanked:        1,050
    Karma Level
    719

    Default Re: HP Microserver

    im about to click buy on a 4tb purple is it worth me going for a 3tb then ? same issues on the purple drives ??

  16. #16
    DF Jedi Lou_smorals's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    UK
    Posts
    2,373
    Thanks
    769
    Thanked:        621
    Karma Level
    431

    Default Re: HP Microserver

    [Only registered and activated users can see links. ]


    Bargain


    Sent from my iPad using Tapatalk HD

    Thanks to Lou_smorals

    jaygo (5th August 2014) 


  17. #17
    DF VIP Member
    jaygo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    IN A HOUSE
    Posts
    2,283
    Thanks
    290
    Thanked:        368
    Karma Level
    357

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by Lou_smorals View Post
    [Only registered and activated users can see links. ]


    Bargain


    Sent from my iPad using Tapatalk HD
    Any of you guys help me out getting this VAT Free??

  18. #18
    DF PwNagE Mobileman's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    No.1 The Toon
    Posts
    6,440
    Thanks
    1,625
    Thanked:        1,050
    Karma Level
    719

    Default Re: HP Microserver

    Well just bought my first drive for my HP server(bought over a year ago oops) to use on my cctv ip cameras which also got amazing deal on recently will review them soon on here as i saved over 300 on UK price of these better full hd cameras

    went for the 4tb WD purple from Amazon @122.46 all in ! will then order some reds 3tb for the media side

  19. #19
    DF Jedi akimba's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    UK
    Posts
    3,015
    Thanks
    1,144
    Thanked:        835
    Karma Level
    333

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by Mobileman View Post
    Well just bought my first drive for my HP server(bought over a year ago oops) to use on my cctv ip cameras which also got amazing deal on recently will review them soon on here as i saved over 300 on UK price of these better full hd cameras

    went for the 4tb WD purple from Amazon @122.46 all in ! will then order some reds 3tb for the media side
    What you going to use the 4tb for then? I got me OS on the 250gb that's included and the 3x3tb raid

  20. #20
    DF PwNagE Mobileman's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    No.1 The Toon
    Posts
    6,440
    Thanks
    1,625
    Thanked:        1,050
    Karma Level
    719

    Default Re: HP Microserver

    Quote Originally Posted by akimba View Post
    What you going to use the 4tb for then? I got me OS on the 250gb that's included and the 3x3tb raid
    CCTV, 3 cameras at 1920x1080 at 25fps will use 4tb for 2 weeks of storage !!

    Os will run on the 250gb and once get the funds the 9tb of reds will be for media and might raid them but only really have about 1tb of stuff that i would class as important rest can always be downloaded again etc

    Thanks to Mobileman

    jaygo (5th August 2014) 


Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. DIY Microserver alternative
    By {{909}} in forum PC Hardware
    Replies: 39
    Last Post: 13th December 2017, 07:40 AM
  2. Microserver or Nas box?
    By Scottio200 in forum PC Hardware
    Replies: 31
    Last Post: 31st May 2015, 11:45 AM
  3. HP Microserver - red light
    By clankk in forum PC Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 24th August 2013, 09:12 AM
  4. [HELP] Plex on HP microserver
    By Lou_smorals in forum PC Software
    Replies: 7
    Last Post: 20th June 2013, 06:26 PM
  5. [HELP] HP Microserver
    By Latman in forum PC Hardware
    Replies: 5
    Last Post: 10th December 2012, 05:37 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •