Close

Results 1 to 15 of 15

Thread: Femtocells

  1. #1
    DF Jedi blacksheep's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Manchester
    Posts
    3,877
    Thanks
    87
    Thanked:        265
    Karma Level
    513

    Default Femtocells

    Not sure if this is the right section but I had to get a femtocell as have fuck all reception in the house/garden etc. after a few days the device seems to need to be rebooted to be used by my iPhone 5 (not sure if device specific). Anyone got any thoughts other than a timer switch to flip it during the night?

  2. #2
    DF VIP Member
    blaggard's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    South London
    Posts
    15,210
    Thanks
    1,516
    Thanked:        1,877
    Karma Level
    1512

    Default Re: Femtocells

    I have the latest Three model, haven't touched since set up about two weeks ago.
    If at first you don't succeed.....redefine success. . . .

    [Only registered and activated users can see links. ]

  3. #3
    DF Jedi supraman54's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    NW Kent
    Posts
    1,278
    Thanks
    440
    Thanked:        350
    Karma Level
    322

    Default Re: Femtocells

    My EE signal box works exceptionally well but has had a couple of wobbles where it unsyncs

    supe
    https://www.speedtest.net/result/2920820230.png

  4. #4
    DF Super Moderator
    evilsatan's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Essex
    Posts
    20,361
    Thanks
    1,194
    Thanked:        3,439
    Karma Level
    1592

    Default Re: Femtocells

    My O2 boost box works reasonably well, I usually have full signal using it but call quality is still a bit hit and miss for some reason... I don't need to reboot it though, sometimes it just doesn't sync to the server but sorts itself out. I have forwarded the correct ports too.


  5. #5
    DF PlaYa grrrd's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    portsmouth
    Posts
    898
    Thanks
    330
    Thanked:        268
    Karma Level
    232

    Default Re: Femtocells

    +1 for the EE box. Was awesome piece of kit where we had zero signal, two I phones and 1 Sony Z were able to work all at the same time.

  6. #6
    DF PiMP suityou69's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    N/A
    Posts
    343
    Thanks
    15
    Thanked:        0
    Karma Level
    261

    Default Re: Femtocells

    Quote Originally Posted by grrrd View Post
    +1 for the EE box. Was awesome piece of kit where we had zero signal, two I phones and 1 Sony Z were able to work all at the same time.
    Make that another +1 on the EE ones. I have 3 setup at work and a few in staff homes and all have been great since the intro of the 2nd gen models (Past 6 months)

    At work our previous contract was with Vodafone and there boosters were shocking. Great thing about the EE ones for me is that there not tied down to half a dozen mobile numbers that can use them, like the Voda ones were - so no hastle, no admin just plug and play

  7. #7
    DF Jedi akimba's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    UK
    Posts
    3,019
    Thanks
    1,152
    Thanked:        836
    Karma Level
    336

    Default Re: Femtocells

    Quote Originally Posted by evilsatan View Post
    My O2 boost box works reasonably well, I usually have full signal using it but call quality is still a bit hit and miss for some reason... I don't need to reboot it though, sometimes it just doesn't sync to the server but sorts itself out. I have forwarded the correct ports too.
    How did you get an o2 boost box, I want one ;-)

  8. #8
    DF Admin 4me2's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Kent
    Posts
    32,888
    Thanks
    2,038
    Thanked:        2,073
    Karma Level
    2464

    Default Re: Femtocells

    Quote Originally Posted by blaggard View Post
    I have the latest Three model, haven't touched since set up about two weeks ago.
    How did you get one ?
    I've seen them on Ebay but it looks like they need a sim in them from Three which they don't dish out.

  9. #9
    DF Super Moderator
    evilsatan's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Essex
    Posts
    20,361
    Thanks
    1,194
    Thanked:        3,439
    Karma Level
    1592

    Default Re: Femtocells

    Quote Originally Posted by akimba View Post
    How did you get an o2 boost box, I want one ;-)
    You need to be on O2 Business and pay £150 but I reckon you could get one on ebay (they rarely go up) and then call O2 to add your number to it. You might need to say you have a business contract but want to add a non-business number or say you used to be on business and still have the box. If you need the direct Boostbox number let me know as they are helpful, not sure if you can order directly from them though.

    [Only registered and activated users can see links. ]

    On consumer mobile you could find a postcode in your area with poor signal, complain that you now work there and it's unusable, see if they mention a boostbox but you will need to pay for it. I was on business and had to buy mine even though I kept complaining about the signal.


  10. #10
    DF VIP Member Rick Sanchez's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Shoney's
    Posts
    3,911
    Thanks
    1,343
    Thanked:        394
    Karma Level
    371

    Default Re: Femtocells

    I've found away around this TU Go app

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
    [Only registered and activated users can see links. ]
    DF Members Receive 25% Off Our Web Hosting Plans. - PM For More Info. - Authorised By Admin.

  11. #11
    DF Jedi akimba's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    UK
    Posts
    3,019
    Thanks
    1,152
    Thanked:        836
    Karma Level
    336

    Default Re: Femtocells

    Quote Originally Posted by evilsatan View Post
    You need to be on O2 Business and pay £150 but I reckon you could get one on ebay (they rarely go up) and then call O2 to add your number to it. You might need to say you have a business contract but want to add a non-business number or say you used to be on business and still have the box. If you need the direct Boostbox number let me know as they are helpful, not sure if you can order directly from them though.

    [Only registered and activated users can see links. ]

    On consumer mobile you could find a postcode in your area with poor signal, complain that you now work there and it's unusable, see if they mention a boostbox but you will need to pay for it. I was on business and had to buy mine even though I kept complaining about the signal.
    Yeah I have been on to them for years trying to get a booster box from them but always say need to be a business and also I complain that why should I pay for one when they failing in delivering me a service grrr, "We cover 97% of the country I am sorry you live in one of the 3% but if you look at the map it shows you should get a good signal blah blah"


    Quote Originally Posted by hilljd00 View Post
    I've found away around this TU Go app

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
    Tu go is not available on Windows Phones grrr and I hear its a little bit buggy only works 90% of the time get signal drops and txt not delivered??

  12. #12
    DF Super Moderator
    evilsatan's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Essex
    Posts
    20,361
    Thanks
    1,194
    Thanked:        3,439
    Karma Level
    1592

    Default Re: Femtocells

    I wasn't able to use Tugo on business, I have now moved to a normal contract as business gave me no advantage. Now I have my boostbox but will try Tugo out, heard it was buggy from my mates when it first launched but will try now.


  13. #13
    DF VIP Member
    blaggard's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    South London
    Posts
    15,210
    Thanks
    1,516
    Thanked:        1,877
    Karma Level
    1512

    Default Re: Femtocells

    Quote Originally Posted by 4me2 View Post
    How did you get one ?
    I've seen them on Ebay but it looks like they need a sim in them from Three which they don't dish out.
    I'm on Three with a rubbish signal at home, building construction and too many towers nearby causing mine. I tried the app fro a which was a bit hit and miss but the hardware works a treat.
    I don't know how you would go about using one otherwise.
    If at first you don't succeed.....redefine success. . . .

    [Only registered and activated users can see links. ]

  14. #14
    DF Super Moderator Over Carl's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    London
    Posts
    13,193
    Thanks
    4,340
    Thanked:        1,779
    Karma Level
    1321

    Default Re: Femtocells

    I remember using UMA on Orange Blackberries to get reception via WiFi if no network was available. Worked nice, seamless integration so you didn't have to mess with any apps or even realise any difference except the symbol displayed on the screen.

    Funny think was I was told that the phones had to ordered specifying UMA support as not all phones (even with identical model numbers). I don't know if UMA was only supprted on Business contracts or whether it is also allowed on personal contracts.

  15. #15
    DF Super Moderator Over Carl's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    London
    Posts
    13,193
    Thanks
    4,340
    Thanked:        1,779
    Karma Level
    1321

    Default Re: Femtocells

    I remember using UMA on Orange Blackberries to get reception via WiFi if no network was available. Worked nice, seamless integration so you didn't have to mess with any apps or even realise any difference except the symbol displayed on the screen.

    Funny think was I was told that the phones had to ordered specifying UMA support as not all phones (even with identical model numbers). I don't know if UMA was only supprted on Business contracts or whether it is also allowed on personal contracts.

Similar Threads

  1. Femtocells To Replace Parts Of The 3G Network
    By reverend in forum Android Phones & Tablets
    Replies: 2
    Last Post: 14th September 2010, 05:17 PM
  2. Teardown: Falling costs to make femtocells soar in 2010
    By 4me2 in forum Android Phones & Tablets
    Replies: 0
    Last Post: 13th February 2010, 09:30 AM
  3. After a Disappointing 2009, 2010 Could be Do or Die for Femtocells
    By 4me2 in forum Android Phones & Tablets
    Replies: 0
    Last Post: 13th January 2010, 05:56 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •