Close

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    DF Jedi Scottio200's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Tha Toon
    Posts
    1,814
    Thanks
    42
    Thanked:        96
    Karma Level
    364

    Default Moving my Virgin Media Router across the room

    Hi All

    Just wondering if anyone has any experience with this, basically in my living room we have 2 alcoves with a fireplace in the chimney breast (hehe breast)

    One the left is my TV and a VM Tivo box and on the right is the Superhub 2 connected to an airport extreme giving the wireless, I also have a Philips Hue lighting system plugged into this and a power line adaptor

    Now what I am wanting to do is move all the internet stuff (superhub, ect) to the left side alcove as it doesn't look very nice having all those cables coming off a coffee table, plus if anyone spills something on the table, my entire network could go down!

    From what I can see, when the virgin was installed the coax cable comes into the front of the house, through the bedroom, into the living room at the point where the internet stuff is, there appears to be a splitter of some sort screwed onto the skirting board and the cable is split 2 ways. One goes into the superhub and the other just seems to go into the floor. The cable then comes out of the floor next to the left alcove (where the TV stuff is) and then into the TiVo box.

    Is this going to be as easy as moving cutting the cable next to the tv stuff and moving the splitter across to the other side, then getting a female/female connector for where the splitter currently is?

    Or is it going to be more of a chore to do?
    If so I believe I can get virgin to do it for £99, however I'm not going to pay them £99 if it just involves the above!

    Many Thanks

    Scottio

  2. #2
    DF PlaYa lagigolo's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    umbongo
    Posts
    784
    Thanks
    306
    Thanked:        76
    Karma Level
    227

    Default Re: Moving my Virgin Media Router across the room

    From what i can make out from your post, cable comes in to a splitter. I would remove the splitter and just add a straight through joining connector (a f type female to female connector)

    Where the feed comes out to your tivo, put the splitter on this end, one cable will now go to your tivo, one will go to your superhub. Shouldn't need to cut anything, you will need an extra piece of cable about 1m with plugs on either end.

    Thanks to lagigolo

    Scottio200 (25th January 2015) 


  3. #3
    DF Jedi Scottio200's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Tha Toon
    Posts
    1,814
    Thanks
    42
    Thanked:        96
    Karma Level
    364

    Default Re: Moving my Virgin Media Router across the room

    Would [Only registered and activated users can see links. ] and [Only registered and activated users can see links. ] do the trick?

    I know i can probably get the cable cheaper elsewhere but just wanted to check I'm on the right track.

    My internet connection is 152mb if that makes any difference?

    Thanks

    Scottio

  4. #4
    DF PlaYa lagigolo's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    umbongo
    Posts
    784
    Thanks
    306
    Thanked:        76
    Karma Level
    227

    Default Re: Moving my Virgin Media Router across the room

    No.

    You want [Only registered and activated users can see links. ] and [Only registered and activated users can see links. ]

    The first bit will join the cables where your removing the splitter. At the other end you put the splitter on the cable that goes to your tivo, one cable from the splitter will go into your tivo, the other one will go to your modem/superhub.

    You only need one joiner, but the pack i have shown you is for 10, its just for reference.

    Heres a single [Only registered and activated users can see links. ]
    Last edited by lagigolo; 25th January 2015 at 06:20 PM.

  5. #5
    DF VIP Member Rick Sanchez's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Shoney's
    Posts
    3,911
    Thanks
    1,343
    Thanked:        394
    Karma Level
    371

    Default Re: Moving my Virgin Media Router across the room

    I'm shortening mine tomorrow by hand which could be disastrous!

    Thanks to Rick Sanchez

    DejaVu (27th January 2015) 


  6. #6
    DF Super Moderator MrTeajunkie's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Devon
    Posts
    4,939
    Thanks
    2,201
    Thanked:        2,369
    Karma Level
    608

    Default Re: Moving my Virgin Media Router across the room

    You can buy the f connectors and joiners in b&q a pack of 10 is £2.
    i believe the splitter has a filter in it or it used to when it was telewest which was years ago.
    Instagram and twitter @mrteajunkie.
    I make mugs, keyrings, coasters, T-shirt’s and decals.

  7. #7
    DF Jedi Scottio200's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Tha Toon
    Posts
    1,814
    Thanks
    42
    Thanked:        96
    Karma Level
    364

    Default Re: Moving my Virgin Media Router across the room

    Just done this, using what Lagigolo suggested and its working

    Will test speeds tomorrow as its peak time at the moment

    Thanks

    Scottio

  8. #8
    DF Jedi Scottio200's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Tha Toon
    Posts
    1,814
    Thanks
    42
    Thanked:        96
    Karma Level
    364

    Default Re: Moving my Virgin Media Router across the room

    All working with no issues, hitting 15mb downloads now its not peak times

    Scottio

  9. #9
    DF Super Moderator
    DejaVu's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Suffolk
    Posts
    9,132
    Thanks
    1,860
    Thanked:        4,065
    Karma Level
    989

    Default Re: Moving my Virgin Media Router across the room

    Quote Originally Posted by hilljd00 View Post
    I'm shortening mine tomorrow by hand which could be disastrous!
    There is more to this than most realise. Good luck fella.

    Thanks to DejaVu

    Rick Sanchez (27th January 2015) 


  10. #10
    DF VIP Member Rick Sanchez's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Shoney's
    Posts
    3,911
    Thanks
    1,343
    Thanked:        394
    Karma Level
    371

    Default Re: Moving my Virgin Media Router across the room

    All done

    [Only registered and activated users can see links. ]

    Lost a mb or two but nothing major

Similar Threads

  1. Moving to a non Virgin area...oh dear!!
    By Bobby Bouché in forum Internet Connections & VPNs
    Replies: 10
    Last Post: 28th July 2014, 08:23 PM
  2. [HELP] multi room/TV media streaming options?
    By {{909}} in forum Home Audio/Video, Electronic Toys & Gadgets
    Replies: 9
    Last Post: 20th July 2012, 02:15 AM
  3. Virgin in Another Room
    By chesser in forum Digital & Cable TV
    Replies: 5
    Last Post: 12th January 2011, 01:14 PM
  4. Moving back over to BT Line & Sky From Virgin
    By docklands1986 in forum Digital & Cable TV
    Replies: 9
    Last Post: 31st January 2009, 04:07 PM
  5. Virgin Media Netgear WPN111 Router
    By alankirk01 in forum Internet Connections & VPNs
    Replies: 5
    Last Post: 25th July 2008, 08:45 AM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •