Close

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    DF Jedi thereaslimshady's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    cheshire
    Posts
    1,071
    Thanks
    29
    Thanked:        16
    Karma Level
    354

    Help help on updating my sat nav (navigo)

    Is there anyway of me updating my very very old navigo (i think its v1) to the latest or at least in the last few years, update of tomtom.

    I have tomtom on there, but i did it years ago when the navigo came out, and i think i did update it a few years later.

    Or should i just move on and buy a new one,

    regards

    Thanks to thereaslimshady

    dainese (30th May 2015) 


  2. #2
    DF VIP Member Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,866
    Thanks
    77
    Thanked:        601
    Karma Level
    652

    Default Re: help on updating my sat nav (navigo)

    You could try putting on one of the newer navcores posted in here, if that works then you should be able to add the latest maps. What navcore version is on it now ?

  3. #3
    DF Jedi thereaslimshady's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    cheshire
    Posts
    1,071
    Thanks
    29
    Thanked:        16
    Karma Level
    354

    Default Re: help on updating my sat nav (navigo)

    Quote Originally Posted by Russ View Post
    You could try putting on one of the newer navcores posted in here, if that works then you should be able to add the latest maps. What navcore version is on it now ?
    Sorry if this sounds stupid, but how would i find out what navcore is on it?
    it has tomtom one 3rd edition on ATM

  4. #4
    DF PlaYa Delboy_1976's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Up Shit Creek!
    Posts
    635
    Thanks
    248
    Thanked:        82
    Karma Level
    191

    Default Re: help on updating my sat nav (navigo)

    I used to have the Navigo V1, as far as I remember 7.910 was the latest version you could have on it which displayed the TomTom One 3rd Edition screen when you loaded it up. To check which version is installed, from within the TomTom software click the box on the right below the map with the signal bar in it. This will bring up another windows which has your version number in a small box on the right. You can then click the box with the version number in it and it will open another window with more details (map version, free RAM etc.)

    Even with 7.910 I still used to have the latest maps, speedcams etc I just couldn't have stuff like lane guidance, IQ routes and the newer stuff.

    2 Thanks given to Delboy_1976

    dainese (30th May 2015), thereaslimshady (30th May 2015) 


  5. #5
    DF Jedi thereaslimshady's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    cheshire
    Posts
    1,071
    Thanks
    29
    Thanked:        16
    Karma Level
    354

    Default Re: help on updating my sat nav (navigo)

    Cheers mate, yes mine is on 7.910.

  6. #6
    DF VIP Member Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,866
    Thanks
    77
    Thanked:        601
    Karma Level
    652

    Default Re: help on updating my sat nav (navigo)

    Quote Originally Posted by thereaslimshady View Post
    Cheers mate, yes mine is on 7.910.
    You should be able to use the United Kingdom and Republic of Ireland v950.6544 map - have a look here
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Can also check the compatibility chart in that post too.

    4 Thanks given to Russ

    dainese (30th May 2015), SwordUK (23rd June 2015), thereaslimshady (30th May 2015), topup (5th October 2016) 


  7. #7
    DF Jedi dainese's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Stretford End
    Posts
    1,153
    Thanks
    135
    Thanked:        101
    Karma Level
    274

    Default Re: help on updating my sat nav (navigo)

    This has been handy for me too chaps, thanks. I think i got my Navigo eight years back after seeing it recommended on here, and it's been running TomTom ever since 5 out of 7 days a week. Best but of cheap kit I've ever bought. I'll give mine a long deserving fresh map update!

  8. #8
    DF PlaYa Doctor Who's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    East Midlands
    Posts
    559
    Thanks
    168
    Thanked:        53
    Karma Level
    280

    Default Re: help on updating my sat nav (navigo)

    sorry for jumping on the bandwagon - ive a looket sat nav - ive took the original software off it and got it running tomtom navcore but it says no maps found - anyone else had a similar issue or found a way around it

    Edited - there is a bif file there - currently its got navcore 7.910 on it ( just got the navcore from a standalone unit )and renamed the exe to drive - maps are uk ones 935_5745

    downside is you cant connect the looket to a pc you have to take the sd card and put it into a reader which i have done - it says maps activated via bb tools but then says no maps found
    Last edited by Doctor Who; 1st June 2015 at 09:53 PM.

  9. #9
    DF VIP Member Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,866
    Thanks
    77
    Thanked:        601
    Karma Level
    652

    Default Re: help on updating my sat nav (navigo)

    Dont know about your device sorry, but on the tomtom units it makes the bif file when you try to use it for the first time. Then turn unit off and it should be there.
    Did you use a 'SE navcore' version or did you patch it yourself ?
    What version of navcore have you got working on it & what map version are you trying to use ?

  10. #10
    DF PlaYa Doctor Who's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    East Midlands
    Posts
    559
    Thanks
    168
    Thanked:        53
    Karma Level
    280

    Default Re: help on updating my sat nav (navigo)

    hi russ have edited my original post with the additional info you was asking for - sorry for the delay couldnt find my house charger until now

  11. #11
    DF VIP Member Russ's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    North Wales
    Posts
    1,866
    Thanks
    77
    Thanked:        601
    Karma Level
    652

    Default Re: help on updating my sat nav (navigo)

    Try patching the ttsystem file, if you got the navcore from a standalone unit it will probably be an original unpatched version. You should be able to use the v950.6544 map after patching & then activating.

    Thanks to Russ

    Doctor Who (1st June 2015) 


  12. #12
    DF Wh0re rusty's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    notts
    Posts
    207
    Thanks
    174
    Thanked:        33
    Karma Level
    250

    Default Re: help on updating my sat nav (navigo)

    I've a navigo v2, try to update the map's every time a new one is issued, running navcore 7.91
    maps V950.6544 do work after patching, but you may need to copy & paste the meta code to the meta file yourself (I did)
    I found that BSS said files were activated but the navcore would not run them
    so tried Easyactivate & fastactivate can't remember which one worked but after using them the navcore run the V950.6544 maps

Similar Threads

  1. Navigo v1
    By season95 in forum GPS / SatNav / Dashcam
    Replies: 2
    Last Post: 8th September 2014, 04:17 PM
  2. Navigo V3 now £44.99
    By bub in forum Cheapskates Corner
    Replies: 12
    Last Post: 24th June 2009, 08:35 AM
  3. Navigo V2 sat nav - Now £54.99
    By DJ Overdose in forum Cheapskates Corner
    Replies: 1
    Last Post: 25th November 2008, 06:29 PM
  4. Navigo GPS Sat Nav - Tom tom?
    By fin23 in forum GPS / SatNav / Dashcam
    Replies: 5
    Last Post: 9th July 2008, 11:17 PM
  5. Navigo 885
    By Rob290482 in forum PC Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 15th February 2008, 07:46 PM

Social Networking Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •